Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:55 22 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost desemnați câștigătorii primei ediții a Bienalei Naţionale de Pictură „Doina Păuleanu“. Iată cine sunt aceștia!

ro

27 Jul, 2021 15:05 1910 Marime text

 
  • Bienala Naţională de Pictură „Doina Păuleanu“ omagiază una dintre cele mai remarcabile personalități ale vieții culturale din Constanța, Doina Păuleanu, istoric și critic de artă, director al Muzeului de Artă, în perioada 1990 - 2020, profesor în cadrul Universității „Ovidius“ din Constanța și cetățean de onoare al județului Constanța.
Muzeul de Artă Constanța a organizat anul acesta prima ediție a Bienalei Naţională de Pictură „Doina Păuleanu“. S-au înscris peste 250 de membri ai U.A.P. România și absolvenți ai Universităților de Artă. Dintre aceștia au fost selectați doar 100.

Consursul s-a desfășurat pe toată perioada lunii iulie 2021 și iată că se apropie de final. Câștigătorii au fost desemnați și urmează finisajul și premierea lor sâmbătă, 31 iulie 2021, ora 17:00, la Muzeul de Artă Constanța.

Câștigătotii sunt:
Premiul I - Andrei Rosetti, cu lucrarea “Portocal în Redondo”;
Premiul II - Alexandru Antonescu, cu lucrarea “Vegetație”;
Premiul III - Silvia-Maria Stoica, cu lucrarea “Dincolo de zid”;
Mențiune I - Sorin Otînjac, cu lucrarea “Animale metamorfozate”;
Mențiune II - Ioan Muntean, cu lucrarea “Is here”;
Mențiune III - Eduard Andrei Simion, cu lucrarea “Pruncul”.

Juriul a fost compus din: președinte Luiza Barcan - critic și istoric de artă, prof. univ. dr. Cezar Atodiresei - Universitatea Națională de Arte București, conf. univ. dr. Mihai Sârbulescu - Universitatea Națională de Arte București.

Pe lângă premierea concurenților, persoanele prezente se vor bucura de un moment artistic realizat în coregrafia Stelei Cocârlea, dansator va fi Marius Marin, iar Elena Gatcin va avea un moment cu pian și voce.


Premiile sunt după cum urmează: premiul I: 5000 lei, premiul II: 4000 lei, premiul III: 3000 lei, mențiune I/II/III câte 2000 de lei.

Citește și:

Muzeul de Artă Constanța: Bienala Națională de Pictură „Doina Păuleanu”
 
 #citește Dobrogea: Doina Păuleanu și „urmele” sale
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii