Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment „Spărgătorul de nuci“, o poveste fără anotimp la Teatrul „Oleg Danovski“. Seara a doua de festival (galerie foto)

ro

07 Nov, 2017 00:00 3513 Marime text
A fost o seară de poveste, duminică, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, în cea de-a doua seară a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, care se desfășoară între 4 și 26 noiembrie. O poveste de iarnă, dincolo de cuvinte, spusă în pași de dans, cu multă expresivitate, de către artiștii tomitani care, prin dăruirea lor, au dat viață jucăriilor și Spărgătorului de Nuci.
 
Sala a fost plină, la fel ca și sâmbătă, în prima zi de festival. Cortina s-a ridicat, iar muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski a învăluit scena și sala de spectacole într-o atmosferă magică, cum numai în povești poate fi. Sau în prima zi de Crăciun, când bucuria de a descoperi daruri sub bradul împodobit nu se poate exprima decât prin pași de dans. Așa cum și-a exprimat-o micuța Marie, în seara în care bunul unchi Drosselmayer i-a adus în dar un Spărgător de Nuci. Visătoarea copilă a fost interpretată de japoneza Mizuki Kubota, care a impresionat publicul prin ușurința cu care a intrat în pielea personajului, domolind în acest fel emoțiile colegului său Shigeyuki Kondo, care a debutat în rolul personajului principal.
 
Experiența scenică și coregrafică a lui Horațiu Cherecheș a contribuit din plin la succesul spectacolului. El l-a interpretat convingător pe charismaticul unchi Drosselmayer, prietenul atât de drag al copiilor. Adrian Mihaiu, în rolul Regelui Șobolanilor, a impresionat, și de această dată, prin salturile sale acrobatice și spectaculoase, care i-au adus aplauzele publicului, iar prim-solista Irina Ganea-Mihaiu, în rolul Zânei, a cucerit prin grația mișcărilor sale.
 
Antrenante, spectaculoase, pline de culoare și pe placul publicului au fost și dansurile: spaniol (Yuria SoetaMaya Takahashi, Mihai PâslaruDaia Kashiwaba), arab (Dorina PătrașBogdan BîrsănescuRyan Brown), rusesc (Adrian Mihaiu, Renata Soares, Laima CostaPetronela IordacheKanoko Suzuki), dar și momentele oferite de Arlechin (Sorin Gâlcă - debut) și Colombina (Amalia Mîndruțiu - debut).
 
Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului continuă până pe 26 noiembrie. Săptămâna aceasta sunt programate nu mai puțin de patru evenimente: joi, recitalul „Muze la Pontul Euxin“, vineri, concert simfonic cu violonistul Alexandru Tomescu, ca solist, sâmbătă, opera „Carmen“, de Bizet, și duminică, baletul „Peer Gynt“, de Edvard Grieg.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citește și: 

Imagini de la eveniment. „Aida“ a deschis... triumfal Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului (galerie foto)

Zile de sărbătoare la Teatrul „Oleg Danovski“ - începe Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului 

Aplauze la scenă deschisă pentru „Rigoletto“

Recital de violoncel la Teatrul „Oleg Danovski“.„Bach este foarte greu de interpretat în public, dar totdeauna îți dă energie“

La Teatrul „Oleg Danovski“. Concertul inaugural al stagiunii 2017-2018, o pledoarie pentru cultură, credință și iubire

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii