Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenda de timp liber a acestui week-end. Artiștii constănțeni vă așteaptă în sălile de spectacol

ro

26 Sep, 2020 00:00 4006 Marime text

Numai cine nu vrea nu renunță week-endul acesta la televizor pentru a ieși din casă și a petrece timp de calitate în compania artiștilor constănțeni, care se bucură cu fiecare reprezentație să ofere publicului de la malul mării clipe de relaxare și bună dispoziție.
 

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

Stagiunea 2020- 2021 continuă sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 19:00, cu spectacolul „Voievodul Țiganilor”. Opereta în trei acte de Johann Strauss-fiul, după un libret de Ignatz Schnitzer aduce pe scena TNOB soliștii Doru Iftene, Laura Eftimie, Lucia Mihalache, Silvia Simionescu, Daiana Gavrilescu, Mihnea Lamatic, Mădălin Băldău, Marius Eftimie, Bogdan Ocheșel, Octavian Minea, Cristian Parmac, Ștefan Acsinte, Marian Irimia, Iulian Bratu, Matias Eftimie și David Popescu.

Regia artistică, scenografia şi textul sunt semnate de Lucia Cicoară Drăgan, iar conducerea muzicală este asigurată de Gheorghe Stanciu.
Elixirul dragostei”, operă a cărei muzica a fost compusă de Gaetano Donizetti, pe un libret de Felice Romani va fi prezentată publicului, duminică, 27 septembrie, de la ora 19:00. Regia artistică poartă semnătura lui Ognian Draganov. Scenografia este concepută de Cătălin Arbore.

Conducerea muzicală este asigurată de Sebastian Pascale. Corpul de soliști este format din: Laura Eftimie, Mădălin Băldău, Marius Eftimie, Bogdan Ocheșel și Mihaela Ionescu.
Potrivit organizatorilor, spectacolele se vor desfășura în condiții de siguranță cu respectarea normelor de distanțare fizică:
- Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/nonmedicală) pe toată durata spectacolului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;

- Accesul la spectacolele instituției se face cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului și până la ora specificată pe bilet;
- Spectacolele se vor derula fără pauză și vor dura de la 1 oră și 30 minute până la maxim 2 ore;
- Așezarea publicului în sală se va face conform regulilor de distanțare așa încât capacitatea sălii nu va fi mai mare de 150 de locuri;
- Publicul este încurajat să achiziționeze bilete pe cât posibil online, astfel încât contactul fizic să fie minimizat în locaţii.
Biletele vor putea fi achiziționate conform diagramei atât la Agenția de bilete aflată în incinta instituției (intrarea dinspre parc), cât și online accesând www.tnobconstanta.ro/bilete. Prezența publicului în sală se va face în funcție de ordinea vânzării locurilor.
Programul Agenției de Bilete: luni- 11:00-17:00, marți – închis, miercuri-joi-vineri- 11:00 -17:00, sâmbătă – duminică – 17:30 – 18:45(închis în zilele fără spectacol).


Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ din Constanța deschide stagiunea teatrală 2020-2021
În acest week-end sunt programate spectacolele „Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani“ și „Mica sirenă“.
Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ din Constanța deschide stagiunea teatrală 2020-2021, în ultimul weekend al lunii septembrie 2020, fiind programate următoarele spectacole:


- Sâmbătă, 26 septembrie 2020, ora 11.00, copiii însoțiți părinți și bunici sunt așteptați la spectacolul „Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani”, după S. Marsak, un spectacol recomandat pentru cei cu vârsta 3+, cu durata de 55 de minute. Spectacolul este realizat de MC Ranin și Lică Gherghilescu, pe muzica compusă de Dumitru Lupu.


În distribuție: Rovena Paraschivoi, Daniel Minciună, Clara Ghiuvelechian, Claudia Brădescu, Tiberiu Roșu, Alina Manțu, Ion Ciolan, Andrei Stroescu.


- Duminică, 27 septembrie 2020, ora 11.00, sunteți așteptați la spectacolul „Mica sirenă”, adaptare după H. Ch. Andersen, un spectacol recomandat tot 3+, cu durata de 50 minute. Regia și scenariul spectacolului sunt realizate de Cristian Mitescu, pe scenografia dnei Eugenia Tărășescu-Jianu. Muzica piesei de teatru este semnată de Alexandru Berehoi iar coregrafia este realizată de Sergiu Ionuț Anghel.


În distribuție: Daniela Vlad, Daniel Minciună, Grațian Prisacariu, Clara Ghiuvelechian, Arina Cojocaru, Tiberiu Roșu.


Spectacolele Teatrului „Căluțul de mare”, ce se vor juca pe scena teatrului de păpuși, vor fi susținute, în condiții de maximă siguranță, în conformitate cu noile reglementări privind activitățile educative, culturale și artistice și a măsurilor luate la nivel național pentru asigurarea condițiilor de siguranță sanitară a acestor activități în contextul pandemiei de Sars-Covid-19 și Ordinul 2941/19.06.2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus Sars-Cov-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților in condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii și publicat in Monitorul Oficial nr. 531/ 19 iunie 2020 cât și conform Ordinului Comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății nr. 1495/2020, publicat în Monitorul Oficial partea I, nr. 801 din 01 septembrie 2020.


Între măsurile de siguranță sanitară care sunt aplicate pentru evitarea contaminării cu noul coronavirus, conform cu cadrul legislativ în vigoare, se numără:


-efectuarea triajului observațional la intrarea în locație și măsurarea temperaturii va fi obligatorie; nu vom permite accesul în instituție a persoanelor ce prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) și temperatură mai mare de 37,3ºC.
-persoanele ce vor refuza să le fie verificată temperatura, nu vor avea acces în instituție;
-vă reamintim că distanțarea fizică de 1,5 m intre persoane/ grupuri trebuie păstrată la intrarea in instituție cât și in spațiile din teatru, in momentul deplasării (de exemplu, la toaletă);
-accesul publicului va fi permis doar in condițiile purtării măștii (medicală sau non-medicală) pe toată durata spectacolului (pentru o protecție eficace, obligatoriu masca va acoperi gura și nasul);
-avem plasate, la loc vizibil, anunțuri scrise cu atenționări privind normele de distanțare fizică și regulile privind accesul în instituție;
-vă vom indica, permanent, dezinfectarea și igienizarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție prin cele 6 dispensere, plasate la loc vizibil și accesibil pentru copii și adulți, în instituție;


Începând cu stagiunea 2020-2021, instituția teatrală a implementat achiziționarea online a biletelor; astfel, platforma poate fi accesată începând cu ziua de marți a fiecărei săptămâni, de la ora 10.00 până vineri, la ora 14.00.


Pentru cei ce vor achiziționa bilete la casieria teatrului, programul va fi de marți până vineri, în intervalul 10.00-14.00.


Schema sălii cu pachetele puse în vânzare pe platforma www.myticket.ro, se găsește și pe site-ul instituției www.teatruldelamare.ro;


Sunt puse la dispoziție 2 variante de pachete:
I 12 lei + 5 lei = 17 lei 2 locuri II 12 lei+ 5 lei + 5 lei = 22 lei
12 lei + 12 lei + 5 lei = 29 lei 3 locuri -1 adult și 2 copii
3 locuri - 2 adulți și 1 copil
La reprezentațiile din weekend, copiii nu vor mai avea voie în sala de spectacole neînsoțiți.
 

Programul proiecțiilor din acest weekend, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Sala de cinema a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” va găzdui astăzi, de la ora 17:30, proiecția comediei „Un tataie de coșmar”(”The War with Grandpa/2D/AG). Peter e încântat de faptul că urmează să locuiască nu numai cu părinții săi, ci și cu bunicul Jack, de care era foarte apropiat. Asta până când trebuie să se mute in podul care îi trezea coșmaruri, pentru a-i lăsa camera sa noului venit. Dar Peter nu se va da bătut așa de ușor și adunându-și prietenii vor încerca cu toții să îl scoată din sărite pe bunic, printr-o serie de farse care mai de care mai creative. Regizor: Tim Hill. În distribuție: Robert de Niro, Christopher Walken, Uma Thurman. Filmul poate fi urmărit și duminică, 27 septembrie, de la ora 20:30.
De la ora 20:00, cinefilii au ocazia să se reîntâlnească cu Elizabeth Debicki, Robert Pattinson, Kenneth Branagh, John David Washington în „Tenet/ 2D/AP-12”. Filmul  regizat de Christopher Nolan este o poveste epică a cărei acțiune debutează în lumea spionajului international. Înarmat cu un singur cuvânt - Tenet - şi luptând pentru supraviețuirea întregii lumi, protagonistul călătoreşte printr-o lume crepusculară a spionajului internaţional, într-o misiune a cărei acţiune se va desfăşura dincolo de timpul real. Filmul va putea fi vizionat sâmbătă și duminică, de la ora 15:00.
Producția „Mulan/3D/AG” va fi prezentată publicului sâmbătă, 26 septembrie de la ora 12:00. În regia lui Niki Caro, filmul prezintă călătoria epică a lui Hua Mulan, fiica unui bătrân luptător, care se deghizează în bărbat și ia locul tatălui său în armată. Procesul inițiatic o va transforma într-un războinic venerat, îi va aduce respectul întregii națiuni și îl va face mândru pe tatăl ei. Pelicula va fi programat și sâmbătă, de la ora 18:00 iar duminică, de la ora 12:00 și 18:00.
Noii Mutanți”(”The New Mutants”/ 2D/AP-12)  revine în sala de cinema a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 20:30.  În producția regizată de Josh Boone cinci tineri mutanţi, care abia îşi descoperă abilităţile în vreme ce sunt ţinuţi închişi într-o instituţie secretă, încearcă să se salveze, dar şi să se lepede de păcatele comise în trecut. Cu Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Maisie Williams, Henry Zaga, Blu Hunt.
Prețul biletelor:
- 2D – preț bilet: 16 lei întreg; 4 lei copii/elevi/studenți; 8 lei pensionari * în limita locurilor disponibile;
- 3D – preț bilet: 18 lei întreg; 4,5 lei copii/elevi/studenți; 9 lei pensionari * în limita locurilor disponibile
Informațiile legate de programul de vânzarea biletele sunt disponibile pe site-ul oficial http://www.cmeptjc.ro/, pe pagina de Facebook sau direct la casieria centrului, din bulevardul Ferdinand, nr. 56 (fostul Cinema Republica).


Tot în acest weekend se va desfășura Concursul Național „Arca lui Noe”. Evenimentul realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța va avea loc mâine, începând cu ora 09:00, pe scena în aer liber, amplasată în Piațeta Cazino din stațiunea Mamaia.
Concursul cuprinde 36 de secțiuni: teatru, creație literară, dans, multi-talent, trofeul trofeelor, generația de aur, remember, cel mai iubit artist, ultra fresh, scaune întoarse, duete, show, eurovision, muzică instrumentală, creație muzicală, muzică vocală clasică, miss „Arca lui Noe”, mister „Arca lui Noe”, cea mai bună voce de studio, duelul mini-vedetelor.
Toate evenimentele vor avea loc cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.


Citește și:

Expoziția „Maestrul și discipolul”, pe simezele Muzeului de Artă


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii