Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Abonamente la prețuri speciale Începe Festivalul „Giacomo Puccini“, la Teatrul „Oleg Danovski“

ro

04 May, 2018 12:22 2990 Marime text



În luna Florilor, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ organizează Festivalul „Giacomo Puccini“, pentru a cinsti memoria marelui compozitor italian de la cărui naștere se împlinesc, anul acesta, 160 de ani.

Primul spectacol este opera „Boema“, programată sâmbăta aceasta, de la ora 19.00, sub bagheta maestrului Gheorghe Stanciu, care poate fi considerat cel mai mare puccinist al României, la ora actuală, dovadă și că cele trei opere din programul festivalului se află sub conducerea sa muzicală.
 

„Boema“

 
Spectacolul, în regia artistică a lui Ognian Draganov, cu o scenografie de Boris Stoinov, va transpune publicul în atmosfera boemei franceze din secolul al XIX-lea, în micuța mansarda în care se petrec atât de multe întâmplări. În rolurile principale se vor regăsi artiștii: Nicoleta Ardelean, Răzvan Săraru, Ioan Ardelean, Constantin Acsinte, Marius Eftimie și Stela Sîrbu, cărora li se vor alătura Laurenţiu Severin, Andrei Băican, Cristian Parmac și Iulian Bratu.
 

„Messa di Gloria“

 
Următoarea întâlnire cu creația pucciniană este programată sâmbăta următoare, pe 12 mai, tot de la ora 19.00. De această dată, în prim-plan se va afla o lucrare vocal-simfonică, pentru orchestră, cor și soliști, „Messa di Gloria“, tot sub bagheta maestrului Gheorghe Stanciu.
Soliştii vor fi tenorul Alfredo Pascu și bas-baritonul Orest Pâslariu din București.
 

„Madama Butterfly“

 
Duminică, 13 mai, de la aceeași oră, pe scena Teatrului „Oleg Danovski“ va... urca delicata Madama Butterfly, pentru a-și depăna trista poveste. Spectacolul în regia aceluiași Ognian Draganov, având decoruri de Grigore Gorduz și costume de Tvetanka Stoinova îi va avea în prim-plan pe artiștii lirici: Irina Iordăchescu -Bucureşti, Lucia Mihalache, Doru Iftene, Marius Eftimie - debut, Anton Zidaru - Bucureşti, Ionela Duma, Cristian Caragea, Laurenţiu Severin, Constantin Acsinte, Andrei Băican, Laura Stanache.
La pupitrul dirijoral se va afla Ionuţ Pascu.
 

„Turandot“

 
Cel de-al patrulea, dar și ultimul titlu din programul Festivalului „Giacomo Puccini“, este și ultima operă a lui compozitorului italian, finalizată de discipolul să Franco Alfano. Întâlnirea cu neînduplecata prințesă Turandot este programată, duminică, 20 mai, de la ora 19.00, sub bagheta neobositului maestru Gheorghe Stanciu.

Regia artistică a spectacolului este realizată de Alice Barb, iar scenografia e semnată de Adriana Grand.
Soliştii serii vor fi: Elena Rotari - debut, Răzvan Săraru, Laura Eftimie, Constantin Acsinte, Florin Diaconescu - Bucureşti, Laurenţiu Severin, Marius Eftimie, Doru Iftene, Anton Zidaru - Bucureşti, Bogdan Ocheşel și Gelu Râpă.
 

Bilete și abonamente

 
Biletele pentru fiecare dintre aceste spectacole au prețuri de 8 lei, pentru copii şi elevi, pe baza carnetului de elev vizat la zi, 15 lei, pentru pensionari şi studenţi, pe baza talonului de pensie, respectiv a carnetului de student vizat la zi, și  20 lei, 25 lei, 30 lei și 40 lei, în funcţie de locul ocupat în salǎ.
Pentru melomani există și abonamente la prețuri speciale, în care se regăsesc toate cele patru titluri din programul Festivalului „Giacomo Puccini“: 60 lei (pachet general) și 50 lei (pentru pensionari).

Sursă foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii