Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A șasea carte a scriitoarei Mihaela Burlacu, o invitație de a descoperi originile sufletului

ro

07 Jun, 2016 08:26 3319 Marime text
A văzut lumina tiparului cea de-a șasea carte din cariera de scriitoare a Mihaelei Burlacu, membră a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea.  
 
Pentru prozele „Ploaia” și „Cea mai fericită femeie din lume” - cuprinse în volumul „Cerul meu arcturian”, Mihaela Burlacu a luat premiul de creație „Naji Naaman”, devenind membru pe viață al Casei Regale de creație „Naji Naaman” din Liban.
 
Cartea este o invitație de a descoperi originile sufletului nostru pur cu puternice accente confesive și descriptive și care, din mirajul iubirii, totul pare accesibil. În prefața cărții „Cerul meu arcturian” criticul Marius Chelaru concluzionează foarte pertinent: „O carte a unei autoare care încearcă să fie receptivă la ce se petrece în jurul, dar şi în sufletul ei, la oameni, la amănuntele care ne pot defini poate tot restul vieţii, dacă (nu) le înţelegem la timp”.
 
De formaţie economist, Mihaela Burlacu şi-a pus semnătura, din anul 2005, pe cinci volume distincte: „Te iubesc, e prea puţin”, „Rugaţi-vă pentru îngerii ascunşi”, „Decalogul tăcerilor albastre”  „O vară de necuprins” și “Simfonie pentru ciulini”. De altfel, primul volum - tot proză scurtă, la fel ca şi acesta - a fost distins cu Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea. La acest premiu se adaugă şi alte distincţii: Premiul special al revistei culturale „Fereastra”, obţinut la Festivalul Naţional „Agata Grigorescu Bacovia” , Premiul Internaţional de Creaţie „Naji Naaman” din Liban și mențiune la concursul internațional de proză pentru românii din întreaga lume „Starpress 2012”. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii