Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:02 09 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A „reînviat“ Cazinoul! Zeci de vizitatori îi trec pragul pentru expoziţia „România întregită în Europa unită“ (galerie foto)

ro

13 Aug, 2018 00:00 1089 Marime text
Ieri, pe la ora 14,15, așadar puțin după deschiderea ușilor Cazinoului, în a treia zi de expoziție „România întregită în Europa unită”, zeci de vizitatori admirau cele 57 de paspartuuri, organizate pe șase stative, înfățișând cele mai importante momente din istoria României, respectiv apariția pe harta Europei a unor noi state naționale sau întregirea altora deja existente, între care și România.
 
De asemenea, vizitatorii pot lua loc pe scaune pentru a urmări un film documentar de circa 15 minute, care rulează continuu, și care reprezintă o incursiune în istoria ultimilor 100 de ani ai României, cu momente-cheie și personaje marcante care au contribuit la constituirea statului național unitar. Proiecția cuprinde imagini inedite, care vor transpune privitorii în atmosfera premergătoare Marii Uniri.
Expoziția va putea fi vizionată de mâine, până în data de 1 septembrie, între orele 14:00- 19:00.
 
Evenimentul se desfășoară în colaborare cu Academia Oamenilor de Știință, Asociația Ștefadina, Siveco România, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Consiliul Județean Costanța, Primăria municipiului Constanța.
Accesul publicului este gratuit.
Și astfel, pentru încă două săptămâni, Cazinoul va fi din nou în centrul atenției datorită unei colaborări fructuoase.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Florina Rosu 23 Sep, 2018 19:40 Buna-ziua! Cred ca un stimulent pentru renovarea Cazinoului ar fi schimbarea destinatiei sale, din Cazinou in Palat al Congreselor, care ar putea gazdui atat congrese si summituri politice internationale, cat si manifestari culturale si stiintifice. Cred ca ar fi o excelenta modalitate de revigorare a Constantei sub toate aspectele, intrucat participanti la congrese ar contribui si la dezvoltarea turismului cu toate aspectele sale, inclusiv vizitarea altor muzee si locuri de importanta istorica si culturala din zona. Mai cred si ca municipiul nostru are toate sansele de a atrage atentia oamenilor politici, de stiinta si cultura romani si straini, intrucat o asemenea cladire istorica renovata, plus regiunea in sine, ar fi atuuri mai mari pentru a fi alese chiar si decat Bucurestiul. Poate chiar aceasta ar fi modalitatea de convingere a investitorilor sa salveze Cazinoul, pentru ca profitul local ulterior ar fi inestimabil.