Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de persoane în fața centrului de vaccinare din Mangalia. Ce spun reprezentanții DSP. De ce nu au fost vaccinați încă cei programați

ro

26 Jan, 2021 11:29 978 Marime text



Persoanele programate pentru vaccinare la Centrul de Vaccinare din Mangalia s-au lovit de un impediment în această dimineață când s-au prezentat la primele ore. La centrul de vaccinare nu existau dozele de vaccin pentru a se putea imuniza.

Directorul centrului de vaccinare a spus că nu a reușit să ia legătura cu Direcția de Sănătate Publică și să ceară dozele suplimentare, astfel zeci de persoane au rămas în fața centrului neștiind ce să facă. DSP Constanța a transmis că mai multe doze se află deja pe drum către centrul de vaccinare, iar cei programați vor fi anunțați că a fost decalată cu o oră programare.

„În ceea ce privește alocarea dozelor de vaccin, reiterăm că, potrivit procedurilor și instrucțiunilor CNCAV, aduse la cunoștința DSP-urilor, a coordonatorilor centrelor de vaccinare și a opiniei publice, stabilirea necesarului de doze se realizează pentru o perioadă de trei zile, în baza programărilor existente în platforma electronică de programare. La acest necesar, se adaugă numărul de doze pentru vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și medico-sociale, a persoanelor dializate, netransportabile și a persoanelor fără adăpost.

Situația apărută în această dimineață la Centrul de Vaccinare Mangalia a fost determinată de schimbarea procedurilor de recepție / transmisie a dozelor de vaccin.

738 de doze de vaccin au ajuns astăzi la Centrul de vaccinare din Mangalia. Totodată, STS trimite sms-uri persoanelor programate, în care sunt informate că programările se vor decala.”, a transmis Tudorel Ene, purtător de cuvânt al DSP Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii