Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Virusul COVID-19 a dus la suspendarea tuturor competițiilor de fotbal din România Gică Hagi - „Sportul e acum pe planul doi“

ro

13 Mar, 2020 00:00 3063 Marime text

Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 și luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Federația Română de Fotbal a decis, ieri, să suspende toate competițiile, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate pe teritoriul țării, până la data de 31 martie 2020.
 
„Meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal și competițiile de la nivel județean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcție de evoluția situației la nivel național prezenta hotărâre poate suporta modificări. Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competițiile de copii și juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat și turneul final al Cupei României la futsal. Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate.
 
De asemenea, participarea tricolorilor U16 la turneul de dezvoltare din Bosnia-Herțegovina a fost anulată, la fel ca și meciurile de pregătire ale selecționatei Under 18 cu Finlanda ce trebuiau să aibă loc la Buftea. Ambele acțiuni urmau să se desfășoare în luna martie“, se arată, printre altele, în comunicatul FRF.
 

Vineri, urma să se joace FC Viitorul - Poli Iași

 
În această situație, în acest final de săptămână, nu se va juca nici partida FC Viitorul (locul 1, cu 24 de puncte) - Poli Iași (locul 5, cu 15 puncte), programată inițial vineri, 13 martie, de la ora 20.30, în etapa a treia a turneului play-out din Liga 1. Ieri, FC Viitorul a organizat conferința de presă premergătoare meciului. La ora când se desfășura evenimentul, FRF încă nu anunțase că se vor suspenda toate competițiile în România, dar Gică Hagi, managerul tehnic al echipei, susținea același lucru, că se impune această măsură. 
 

„Trebuie să avem grijă de noi și de sănătatea noastră“ 

 
„Având în vedere evenimentele care sunt în momentul de față în lume, cred că sportul e pe planul doi. Așteptăm să vedem cu decurg toate lucrurile, încercăm să ne pregătim pentru meciul de acasă cu Poli Iași, dar, după părerea mea, din ce am văzut zilele acestea, ar trebui să se oprească.  Decât să joci fără spectatori și în condițiile în care fiecare zi problema cu coronavirusul ia amploare, cel mai corect cred că ar fi să luăm o pauză, iar apoi să vedem cum decurg lucrurile. E foarte greu să te concentrezi, să joci, cu stadionul gol, fără suporteri... Și asta nu e numai în România. Astfel că cea mai bună decizie e ca tot fotbalul să se oprească momentan. Pentru a ne concentra pe o prioritate care e în momentul de față. Trebuie să avem grijă de noi și de sănătatea noastră. Să stăm toți cât mai liniștiți până va trece totul. Cât va dura nu știu“, spunea „Regele“.
 

„Închidem și asta e. Ce rost are?“

 
„Am început conferința cu aceasta, că nu are rost să vorbesc de meci. E o partidă acasă, vrem să jucăm, dar, decât să o facem în aceste condiții, mai bine nu. Azi joci, mâine nu știi... De ce să mai jucăm? Dacă italienii sau alte țări închid campionatele, noi de ce nu, ce să mai stăm? Închidem și asta e. Ce rost are? Ați văzut aseară (n.r. miercuri seară) Liga Campionilor. Un meci cu spectatori e altceva. Fără, practic nu mai e meci.  Și nu-i bine. Dar așteptăm și vom vedea. Dar, dacă e grav, de ce mai jucăm? Asta înseamnă să te expui. Că-i un om, că sunt cinci, două sute, important e să stăm acasă. De ce să mai ieșim să jucăm? Ce contează atât de mult această etapă? Coronavirus e o prioritate la nivel național și în lume. Ce va fi, noi ne supunem, dar am vrut să scot în relief un lucru care e prioritar. Meciul în sine, unul greu, dificil, cu o formație care a jucat mai bine de la etapă la etapă, care are un antrenor foarte bun, experimentat, poate unul dintre cei mai buni. Noi venim după o victorie frumoasă afară, la care am muncit și sperăm ca și mâine (n.r. vineri), dacă vom juca, să facem un meci bun, să marcăm și să câștigăm, pentru că aceasta e mentalitatea noastră“, a mai arătat Gică Hagi.
 

Apelul FC Farul către suporteri

 
Tot vineri, de la ora 18.00, FC Farul ar fi trebuit să susțină meciul din etapa a 25-a a Ligii a 2-a, în deplasare cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Pe când se știa că meciul se joacă, cei de la FC Farul au făcut un apel către fanii constănțeni. „În urma confirmării primului caz de COVID-19 la Constanța, organizatorii meciului pe care alb-albaștrii îl dispută vineri, în etapa a 25-a a Ligii a 2-a, au decis să nu permită intrarea fanilor constănțeni pe stadion la partida de la Miercurea Ciuc! În aceste condiții, facem un apel către suporterii noștri să nu facă deplasarea la Miercurea Ciuc!, era mesajul postat pe pagina de Facebook a FC Farul.
 
„La Csikszereda sperăm să câștigăm primul meci în deplasare din acest sezon. De fapt, sunt sigur că așa va fi. Este un meci pe care suntem obligați să-l câștigăm. Rezultatele ne ajută să sperăm încă la locul trei și, de ce nu, chiar și la poziția secundă“, declara Răzvan Greu, mijlocaș al FC Farul. Ulterior, clubul constănțean a anunțat că partida a fost suspendată.
 

Ce meciuri erau programate la Liga a 3-a

 
În etapa a 17 a Ligii a 3-a, seria secundă, în acest weekend ar fi trebuit să se joace partidele: vineri, 13 martie - FCSB 2 (locul 15, cu 10 puncte) - CS Medgidia (locul 12, cu 15 puncte); sâmbătă, 14 martie - SC Popești Leordeni (locul 6, cu 25 de puncte) - Axiopolis Cernavodă (locul 13, cu 15 puncte) și Poseidon Limanu 2 Mai (locul 10, cu 20 de puncte) - CS Afumați (locul 3, cu 36 de puncte). Ora de start era 15.00.  
 

Meciurile de seniori erau fără spectatori 

 
În fotbalul județean, în urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență Constanța, Comitetul de Urgență al Asociației Județene de Fotbal Constanța hotărâse, pe 10 martie, în conformitate cu art. 43 din Statutul AJF, coroborat cu art. 43 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice, aliniat b, c și d, ca jocurile de seniori din Liga a 4-a, a 5-a și a 6-a să se dispute conform programului inițial.
 
Partidele urmau să se joace însă fără spectatori și cu respectarea cerințelor prevăzute de art. 59 punctul 2 din ROAF. Obligația și responsabilitatea privind disputarea confruntărilor urmau a le reveni organizatorilor meciurilor, sub directa îndrumare a observatorului de joc. Ca și restul partidelor din fotbalul românesc, și acestea au fost suspendate.
 
Anterior, Comitetul de Urgență al AJF Constanța decisese, în urma comunicatului Federației Române de Fotbal și în conformitate cu prevederile regulamentare de mai sus, suspendarea, pe perioada întreruperii cursurilor școlare (până pe 22 martie a.c. sau mai mult), a  jocurilor de copii și juniori organizate de AJF. 
În acest weekend, trebuiau să se dispute, la seniori, etapa a 21-a a Ligii a 4-a (sâmbătă, 14 martie) și runda a 17-a de la Liga a 5-a (seriile Sud și Nord, duminică, 15 martie).
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
 
Citește și:
 
Coronavirus Toate competițiile de fotbal din România, suspendate până pe 31 martie

UPDATE. Coronavirus Apel al FC Farul către suporterii constănțeni în perspectiva meciului cu Csikszereda Miercurea Ciuc

    
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii