Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:08 25 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verificări privind măsurile de izolare, carantină și restricționarea circulației. Ce au constatat oamenii legii. Au fost aplicate amenzi

ro

18 Apr, 2020 13:56 1443 Marime text

În ultimele 24 de ore, polițiștii au prins în flagrant delict 147 de persoane în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea.

Au fost verificate peste 35.900 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină.

În cursul zilei de ieri, 17 aprilie, aproape 14.000 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menținerea ordinii publice în zona spitalelor și locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P.

Polițiștii au verificat și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul Stării de Urgență, unităților comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalității economice.

 În misiunile lor, polițiștii au fost sprijiniți de 3.832 de polițiști locali, alăturându-se, în activitățile în sistem integrant, jandarmi și efective ale M.Ap.N.

 În ultimele 24 de ore, polițiștii au verificat 35.922 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina. 342 de autovehicule (cu 1.216 persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră.

 De asemenea, polițiștii au constatat 6 infracțiuni la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

Totodată, în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 5.416 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, în valoare de peste 11.800.000 de lei.

 Polițiștii sunt pregătiți pentru a interveni la sesizările oamenilor și pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie. Astfel, ieri, au realizat 3.120 de intervenții la evenimente, dintre care 2.626 au fost sesizate de cetățeni prin Apelul Unic de Urgență 112, fiind organizate 334 de acțiuni.

147 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea și alte 2 persoane urmărite au fost depistate. 

În trafic, polițiștii au constatat 97 de infracțiuni rutiere, fiind reținute 182 de permise și retrase 131 de certificate de înmatriculare.

Reamintim că dispozitivul de ordine și siguranță publică acționează pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

Apelați 112 - Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă -  numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

Ti-a placut articolul?

Comentarii