Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:16 29 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verificări, intervenții și misiuni desfășurate în teren, ieri, de Poliția Română. Au fost aplicate amenzi

ro

22 Apr, 2020 13:26 759 Marime text

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate peste 4.000 de amenzi persoanelor care nu respectat prevederile privind restricționarea circulației.

În cursul zilei de ieri, 22 aprilie, peste 12.300 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menținerea ordinii publice în zona spitalelor și locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P.

Polițiștii au verificat și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul Stării de Urgență, unităților comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalității economice.

În ultimele 24 de ore, 182 de autovehicule (cu aproape 500 de persoane) au fost preluate din zonele de frontieră.

Au fost verificate 32.180 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină. Acțiunile au avut ca rezultate întocmirea a 5 dosare penale la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 4.278 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu respectau prevederile privind restricționarea circulației.

Polițiștii sunt pregătiți pentru a interveni la sesizările oamenilor și pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie. Astfel, ieri, au realizat 2.419 intervenții la evenimente, dintre care 2.012 au fost sesizate de cetățeni prin Apelul Unic de Urgență 112, fiind organizate 265 de acțiuni.

108 persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea și 4 persoane urmărite au fost depistate. În trafic, polițiștii au constatat 75 de infracțiuni rutiere, fiind reținute peste 200 de permise și retrase 124 de certificate de înmatriculare.

Dispozitivul de ordine și siguranță publică acționează pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

În misiunile lor, polițiștii au fost sprjiniți de polițiști locali, alăturându-se, în activitățile în sistem integrant, și jandarmi și efective ale M.Ap.N.

Apelați 112 - Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă -  numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

Ti-a placut articolul?

Comentarii