Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:46 18 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valeriu Gheorghiță, despre etapa de vaccinare a copiilor între 12 și 15 ani

ro

29 May, 2021 15:23 788 Marime text
  • Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că, în acest moment platforma de programare este în curs de optimizare.
  • Acesta speră ca, începând de luni, platforma să fie pregătită pentru programarea copiilor, prin contul părinților. 

Acesta a precizat că aceasta etapă a campaniei de vaccinare va demara de săptămâna viitoare. 

„Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea vaccinului COVID-19, de la compania Pfizer-BioNTech, pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 12 şi 15 ani.

Vom fi pregătiţi să demarăm această etapă de vaccinare chiar de săptămâna viitoare. În momentul în care toate etapele premergătoare acestui demers vor fi deja gata, ceea ce înseamnă semnarea autorizării de către Comisia Europeană, traducerea rezumatului caracteristicilor produsului în limba romană, publicarea pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, ulterior va fi emisă o instrucţiune în acest sens prin care va debuta în mod oficial etapa de vaccinare pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 12 şi 15 ani.

Pe scurt, aceeaşi infrastructură, aceleaşi centre de vaccinare, atât centre fixe, cabinete de medicină de familie, evenimente de tip maraton de vaccinare, centre de tip drive thru, pot fi accesate atât prin programare cât şi prin prezentare directă. În momentul acesta platforma de programare este în curs de optimizare, sperăm ca luni, pe 31 mai, să fie pregătită pentru a permite deja programarea prin contul părinţilor", a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.


El a menționat că este obligatorie prezența unui părinte sau a unui tutore legal, precum și obținerea constințământului informat în vederea vaccinării copiilor.

„Schema de vaccinare este similară cu a adultului, constă în administrarea a două doze, la interval de 21 de zile. Datele din studiile clinice sunt cât se poate de bune, în sensul în care avem un profil de siguranţă foarte bun, o telerapiditate foarte bună şi o maximă eficacitate, în sensul în care nu au fost înregistrate cazuri de COVID - 19 în grupul copiilor vaccinaţi comparativ cu cei nevaccinaţi.

Ba mai mult decât atât, nivelul anticorpilor a fost semnificativ mai crescut decât în rândul populaţiei adulte vaccinate cu acelaşi tip de vaccin.
În perioada următoare vom fi pregătiţi să demarăm această etapă de vaccinare şi cred că este o veste bună în mod deosebit pentru copiii care sunt în evidenţă cu afecţiuni cronice, cu afecţiuni care îi expun unui risc crescut de a face o formă gravă de îmbolnăvire", informat Valeriu Gheorghiță.

Ti-a placut articolul?

Comentarii