Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:02 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valeriu Gheorghiță, declarații la Palatul Victoria

ro

06 Apr, 2021 14:59 780 Marime text
  • Conferință de presă la Palatul Victoria

Conferință de presă susținută astăzi, 6 aprilie, ora 14:00, de președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte CNCAV, Andrei Baciu

Noutatea este că persoanele aflate pe listele de așteptare vor fi notificate doar o singură dată și vor avea 24 ore la dispoziție să confirme programarea. În caz contrar, va fi anunțată o altă persoană. 
  
Persoana care nu confirmă în intervalul dat, se poate înscrie pe altă listă de așteptare sau se poate programa unde există locuri libere.
 
Începând cu data de 10 aprilie, persoanele aflate pe listele de așteptare vor avea posibilitatea să estimeze timpul de așteptare, vor vedea câte persoane sunt în față și care este capacitatea centrului de vaccinare.
 
Notificarea persoanelor respectă, în continuare, proritățile stabilite conform strategiei.
 
În ceea ce privește vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a declarat că doctorii sunt de acord cu această procedură în proporție de 30%. De mâine va demara proiectul pilot. Vor fi folosite serurile AstraZeneca și Johnson & Johnson și vor fi alocate în funcție de cantitatea de doze disponibilă. De asemenea, programările vor fi făcute în afara orelor de funcționare a cabinetului. 

Sursă foto: Captură de ecran Facebook.com / Guvernul României


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii