Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca, aprobat pentru administrare ca a treia doză în Uniunea Europeană

ro

23 May, 2022 14:18 1110 Marime text
Vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca, foto: Pixabay Compania farmaceutică britanică AstraZeneca a anunţat luni că vaccinul său anti-COVID-19 Vaxzevria a fost aprobat pentru administrare ca a treia doză pentru adulţi în Uniunea Europeană, relatează AFP şi Reuters.
 

"Profesioniştii din domeniul sănătăţii pot utiliza acum Vaxzevria ca a treia doză la pacienţii care au primit anterior doze de Vaxzevria sau un vaccin pe bază de ARN mesager aprobat în Uniunea Europeană", a afirmat compania într-un comunicat.


Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a dat undă verde joi "după ce un număr suficient de dovezi demonstrează o creştere a răspunsului imunitar după o a treia doză de Vaxzevria" în urma administrării a două doze de vaccin AstraZeneca sau a altui vaccin aprobat în UE, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul agenţiei.



 "Ameninţarea COVID-19 scade"

Gigantul farmaceutic a înregistrat o creştere a vânzărilor în primul trimestru, mai ales datorită medicamentelor şi a vaccinurilor împotriva COVID-19, dar a afirmat că se aşteaptă la o scădere bruscă a vânzărilor acestor medicamente pentru restul anului, pe măsură ce "ameninţarea COVID-19 scade".


Vaccinul, creat în colaborare cu Universitatea Oxford, nu a fost ales de guvernul britanic pentru campania sa de administrare a unei doze booster, deşi fusese unul dintre primele vaccinuri de pe piaţă şi a fost folosit pentru primele două doze în campania de vaccinare împotriva COVID-19 din Marea Britanie.

Vaccinul companiei farmaceutice AstraZeneca nu a primit aprobare în Statele Unite. 



Sursa: Agerpres 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii