Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:22 19 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vaccinarea profesorilor din Constanța a început! Imunizarea se face la Pavilionul Expozițional

ro

25 Feb, 2021 12:01 790 Marime text
  • A debutat vaccinarea cadrelor didactice din județul Constanța!

Aceștia vor fi vaccinați începând de astăzi, 25 februarie, conform informațiilor transmise de către DSP Constanța. Imunizarea se va face la centrul de la Pavilionul Expozițional, fiind prestabilite fluxuri separate pentru profesori. 

„Campania de vaccinare a  cadrelor didactice va debuta la finele acestei săptămâni în județul Constanța. La Centrul de Vaccinare de la Pavilionul Expozițional Constanța vor exista 8 fluxuri doar pentru aceasta categorie”, declara Tudorel Ene, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Constanța, la începutul acestei săptămâni.

Vor fi folosite vaccinuri de la AstraZeneca și Pfizer.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a centralizat și a transmis către Direcția de Sănătate Publică Constanța datele necesare demarării activității de vaccinare prioritară a personalului din învățământul preuniversitar. Totodată, a stabilit și programarea cadrelor didactice, a personalului didactic auxiliar și nedidactic din județ.

„Activitatea va începe joi, 25 februarie 2021, la ora 09.00, la Pavilionul Expozițional Constanța. Se organizează 8 fluxuri destinate personalului din învățământ, 6 fluxuri fiind pentru persoanele cu vârstă de peste 55 de ani și 2 fluxuri pentru persoanele cu vârstă de până în 55 de ani”,anunța ISJ Constanța.

La nivelul județului, au solicitat să fie vaccinate prioritar 1.296 de persoane din învățământ, dintre care 551 sunt peste 55 de ani, iar 745 au sub 55 de ani. Vaccinarea va începe cu personalul din Municipiul Constanța, din 26 februarie continuând pentru tot personalul din județ, atât din unități de învățământ de stat, cât și din cele de învățământ particular.

„Menționăm că, din datele centralizate până vineri, 19.02.2021, s-au vaccinat 1.056 de persoane din învățământul preuniversitar constănțean. De asemenea, precizăm că nu s-au înscris pentru vaccinare prioritară toți cei care erau programați în perioada imediat următoare pe platforma națională”, a transmis Sorin Mihai, inspector general la Inspectoratul Școlaj Județean Constanța. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii