Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vacanţa elevilor nu va fi prelungită! Medicul epidemiolog Octavian Jurma „60% din personal vaccinat nu poate împiedica școala să devina un focar“

ro

05 Nov, 2021 09:47 2043 Marime text
  • Klaus Iohannis a declarat joi, 4 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Cotroceni, că întoarcerea elevilor în bănci, în format fizic, va fi condiționată de gradul de vaccinare al personalului angajat în unității de învățământ.
  • Medicul Octavian  Jurma efectul epidemiologic al masurii este infim.
  • 60% din personal vaccinat nu poate impiedica scoala sa devina un focar, pentru ca inseamna un procent de sub 30% din comunitatea scolii respective.
Medicul epidemiolog Octavian Jurma susține că, a fost mutilată propunerea ca școlile să se deschidă în funcție de rata de vaccinare din localitatea respectivă + incidența sub 3 la mie + certificat verde la intrarea în școli pentru toti (elevi + profesori) + o carantină pentru toți până coboram sub 3 la mie + certificat verde pentru toți dupa 3 la mie.

Specialistul a mai adăugat că sunt sute de copii în spitale, zeci de copii la ATI, sute de orfani. Zeci de profesori morți, sute de profesori și mii de părinți schilodiți de boala.   

Iată postarea integrală de pe pagina de Facebook a specialistului Octavian P Juma: 

Nu pot să exprim în cuvinte ce sentiment îmi lasă această decizie...

Nu au preluat nimic din propunerile și petițiile zecilor de mii de părinți și a asociațiilor care îi reprezintă. 0% dialog social, 100% dictat politic în spirt cazon de tip "ordinul se execută, nu se discută"

Aruncând acest criteriu, perfect arbitrar, de "60% dintre profesori și personal vaccinați" doar că pretext pentru a ignora situația epidemiologică, Președintele aruncă securea războiului în sânul societății civile de parcă nu am fi suficient de divizați.

Efectul epidemiologic al măsurii este infim. 60% din personal vaccinat nu poate împiedică școală să devină un focar, pentru că înseamnă un procent de sub 30% din comunitatea școlii respective.

Efect este psihologic însă este imens pentru că obligația de vaccinare nu este inclusă în ordin, doar invitația la ura și resentimente.

Probabil a fost mutilată propunerea că școlile să se deschidă în funcție de rată de vaccinare din localitatea respectivă + incidența sub 3 la mie + certificat verde la intrarea în școli pentru toți (elevi + profesori) + o carantină pentru toți până coboram sub 3 la mie + certificat verde pentru toți după 3 la mie.


Acum e vină profesorilor că nu se deschid școlile. Ei au devenit inamicul numărul 1 din cauza cărora școală nu se poate deschide, nu incompetența și neglijență voastră. Am terminat cu demonizarea medicilor și acum a venit rândul profesorilor.

Ce să facem? Ar trebui că părinții să fugărească profesorii cu furcile pe stradă că se se vaccineze? Să ne transferăm copiii în școlile vaccinate?

Când să se vaccineze profesorii și personalul școlar? De ce nu au auntat asta acum 2 săptămâni? Se știa exact unde vom fi azi. Gata cu certificatul verde? De ce nu îl folosim?

Dar copiii ce băi au? Ei de ce să nu fie vaccinați 60% în licee?

Dar părinții ce băi au? Ei de ce să nu fie vaccinați 60%.

Dar comunitatea în care trăiesc elevii ce băi are? De ce să nu fie vaccinată 60%?

Dar țară ce băi are? De ce să nu fie vaccinată 60%?

Sute de copii în spitale, zeci de copii la ATI, sute de orfani. Zeci de profesori morți, sute de profesori și mii de părinți schilodiți de boală. Acesta e prețul școlii deschise indiferent de gravitatea situației epidemiologice doar că să nu închidem nimic în jurul școlilor.

Au distrus din nou campania de vaccinare dar și certificatului verde. Pregătiți-vă să o luăm de la capăt...

Mă opresc aici pentru că revoltă mă face să scriu lucruri pe care apoi o să le regret.


Klaus Iohannis a declarat joi, 4 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Cotroceni, că întoarcerea elevilor în bănci, în format fizic, va fi condiționată de gradul de vaccinare al personalului angajat în unității de învățământ.

Potrivit acestuia, ordinul va fi emis vineri, 5 noiembrie.„La sfârșitul acestei săptămâni se încheie vacanța școlară care a fost declarată pentru a evita răspândirea pandemiei. (...) vacanța nu va fi prelungită.

Începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la scoală.

Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa fizic – gradul de vaccinare al personalului școlii. Experții vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerul Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni”, a declarat președintele României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii