Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedinta Comisiei Europene anunță „Cursă contracronometru“ împotriva variantei Omicron

ro

28 Nov, 2021 19:22 1301 Marime text
  • Ea a amintit că în contractul semnat de Comisia Europeană cu grupul farmaceutic Pfizer-BioNTech pentru achiziţia în total a 1,8 miliarde de doze de vaccin există o clauză referitoare la situaţia apariţiei unei variante a coronavirusului care ocoleşte vaccinul existent în prezent. 


AFP transmite  o ''cursă contracronometru'' a început pentru analizarea variantei Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, a declarat duminică, 28 noiembrie, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a cerut populaţiei să-şi ia măsuri de precauţie pentru a le da cercetătorilor timp să analizeze această nouă variantă. 
 

''Ştim că suntem acum angajaţi într-o cursă contracronometru'', a spus Von der Leyen într-o declaraţie dată presei în timpul unei vizite în Letonia, adăugând că producătorii de vaccinuri au nevoie de două până la trei săptămâni pentru ''a avea o viziune completă asupra caracteristicilor mutaţiilor'' acestei noi variante care a fost semnalată de Africa de Sud către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe 24 noiembrie.



Trebuie să câştigăm timp
 

''Trebuie să câştigăm timp'', a subliniat şefa Comisiei Europene, care le-a adresat cetăţenilor europeni un mesaj în care le cere să se vaccineze, să poarte masca şi să respecte distanţarea necesară pentru a preveni infectarea.

 



Ea a amintit că în contractul semnat de Comisia Europeană cu grupul farmaceutic Pfizer-BioNTech pentru achiziţia în total a 1,8 miliarde de doze de vaccin există o clauză referitoare la situaţia apariţiei unei variante a coronavirusului care ocoleşte vaccinul existent în prezent, scrie agepres.ro. 


Conform acestei clauze, Pfizer-BioNTech trebuie să-şi adapteze vaccinul într-un termen de 100 de zile.

Sursa foto: wikipedia.org 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii