Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un vaccin anual anti-COVID-19 ar fi de preferat dozelor booster frecvente. Anunțul lui Albert Bourla, director Pfizer

ro

23 Jan, 2022 14:21 1279 Marime text

Directorul executiv al Pfizer Inc, Albert Bourla, a declarat sâmbătă că un vaccin anual anti-COVID-19 ar fi de preferat dozelor booster frecvente în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, informează Reuters.




Vaccinul anti-COVID-19 şi-a demonstrat eficacitatea împotriva formelor severe de boală şi a decesului cauzate de varianta Omicron, care prezintă numeroase mutaţii, dar s-a dovedit mai puţin eficient în prevenirea transmiterii.




Odată cu creşterea numărului de cazuri, unele state au extins campaniile pentru administrarea dozelor booster ale vaccinurilor anti-COVID-19 sau au scurtat intervalul dintre inoculări în contextul în care guvernele depun eforturi să consolideze protecţia populaţiei împotriva bolii.




Într-un interviu acordat publicaţiei israeliene N12 News, Bourla a fost întrebat dacă preconizează administrarea unor doze booster la fiecare patru până la cinci luni în mod regulat.


 

''Nu ar fi un scenariu bun. Eu sper să avem un vaccin care să fie administrat o dată pe an'', a spus Bourla.

''O dată pe an - este mai uşor să convingi oamenii să-l facă. Oamenilor le va fi mai uşor să-şi amintească'', a mai spus el.

''Din punctul de vedere al sănătăţii publice, este situaţia ideală. Încercăm să creăm un vaccin care să vizeze Omicron, dar care să nu uite nici celelalte variante şi acesta ar putea fi soluţia'', a spus Bourla.



Bourla a afirmat că Pfizer ar putea fi pregătit să solicite autorizarea unui vaccin regândit împotriva Omicron şi să înceapă producţia de masă chiar din martie.



O a treia doză dintr-un vaccin ARN-mesager este esenţială în combaterea Omicron



Menţionând concluziile a trei studii, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a afirmat vineri că o a treia doză dintr-un vaccin ARN-mesager este esenţială în combaterea Omicron, oferind o protecţie de 90% împotriva spitalizării.



Potrivit unui studiu preliminar publicat luni de Sheba Medical Center din Israel, o a patra doză dintr-un vaccin anti-COVID-19 creşte numărul de anticorpi la un nivel şi mai ridicat decât a treia doză, dar este posibil să nu asigure o protecţie suficientă împotriva Omicron. Cu toate acestea, un al doilea booster este în continuare indicat pentru grupele de risc, a mai precizat Sheba. 




Sursa: Agerpres 

Sursa foto: Pixabay 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii