Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei liberali infectați cu coronavirus. România a intrat în scenariul trei

ro

14 Mar, 2020 15:51 1461 Marime text
 Trei membri PNL au fost infectați de coronavirus, scrie digi24.ro. 

Informația a fost confirmată în mod oficial de către Grupul de Comunicare Strategică. Asta înseamnă că România intră în scenariul 3, depășind astfel 101 cazuri de coronavirus.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a făcut precizări după ce România a intrat în scenariul trei, în urma depistării a trei cazuri noi (100-102) de coronavirus, trei liberali contacți ai senatorului Vergil Chițac.

Cele trei persoane sunt contacți ai senatorului Chițac. Sigur au intrat în contact cu alți colegi. După ziua de luni trebuie să vedem cu cine au mai intrat în contact, ancheta epidemiologică se va extinde. Spitalele de Boli Infecțioase vor prelua acești pacienți, cele 7 clinici prezentate încă de la început vor prelua cazurile grave și cele critice, iar spitalele județene vor prelua cazurile ușoare și medii.

Cazurile non-coronavirus vor fi preluate de celelalte. Totodată, vor exista centre de triaj, pentru a separa pacienții infectați de ceilalți cu alte patologii. Matei Balș și Victor Babeș vor începe să preia doar patologii de coronavirus. Măsurile vor merge spre limitarea focarelor și împiedicarea transmiterii interumane între focare.

Creșterea lentă a răspândirii permite spitalelor să trateze cazurile. Un singur pacient din cei 96 internați are o stare mai gravă, dar având în vedere că venea cu afecțiuni medicale grave și pe medicație, putem spune că evoluția sa este bună. Sunt foarte mulți aflați în carantină veniți din afară, care sunt testați. Dar pronosticul este bun, media de vârstă este mică 30 de ani. Situația va fi mai dificilă când vor apărea cazurile cu persoane în vârstă infectate, a precizat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

În urma apariției în presă a știrilor conform cărora eu i-aș fi putut infecta cu COVID-19 pe Florin Oancea, Lucian Heiuș și Adrian David în cadrul Biroului Permanent Național al PNL de luni, 9 martie, declar că nu îi cunosc și nu am interacționat cu dumnealor în niciun fel. Le doresc multă sănătate, a postat Chițac pe pagina sa de socializare.

Citește și: Vergil Chițac a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța fără izoletă! (galerie foto+video)

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii