Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:25 26 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunt puse la bătaie 350 de milioane de euro. Managerii spitalelor care tratează Covid-19 pot accesa fonduri europene

ro

20 Apr, 2020 18:54 916 Marime text
Ministerul Fondurilor Europene a anunţat astăzi că angajaţii instituţiei vor ajuta managerii spitalelor din reţeaua Covid-19 să acceseze mai rapid finanţările, oferind sprijin informatic la faţa locului şi în sistem videoconferinţă, iar spitalele pot deconta cheltuielile eligibile începând cu 1 februarie, valoarea maximă a fiecărui proiect fiind de 45 milioane de euro.
"Pentru facilitarea accesării cât mai rapide a celor 350 de milioane de euro puse la dispoziţia spitalelor din reţeaua Covid-19, angajaţii Ministerului Fondurilor Europene vor oferi sprijin informatic la faţa locului şi în sistem videoconferinţă, astfel încât managerii spitalelor să depună rapid proiectele în aplicaţia informatică MySMIS prin care sunt gestionate cererile de finanţare", arată un comunicat emis de minister.
Marcel Boloș a afirmat că în intervalul 21-24 aprilie toate unităţile spitaliceşti prevăzute în Ordinul Ministerului Sănătăţii, începând cu zonele critice ale ţării, vor fi contactate prin videoconferinţă de echipe mixte de experţi pentru evaluarea nevoilor de asistenţă în utilizarea sistemului informatic MySMIS în care se încarcă proiectele.
Suplimentar, reprezentanţii spitalelor pot adresa întrebări lămuritoare la email covid19.sanatate@fonduri-ue.ro sau direct din formularul de pe pagina ministerului.
Ministerul Fondurilor Europene pune la dispoziţia publicului detalii în timp real şi reprezentări grafice privind stadiul absorbţiei, aici: www.fonduri-ue.ro/statistici, precum şi un sistem de tip cloud pentru toţi angajaţii care au optat pentru telemuncă.
„Presiunea cauzată de pandemia actuală şi de perspectivele viitoarei economii digitale ne-a ajutat să începem probabil cel mai amplu proces de transparentizare şi de debirocratizare a sistemului informatic din minister. Una dintre priorităţile asumate este simplificarea procedurilor şi reducerea semnificativă a utilizării documentelor în format tipărit pentru a uşura atât munca beneficiarilor, cât şi pentru a facilita evaluarea şi implementarea proiectelor”, afirmă Marcel Boloş.
Toate informările, deciziile şi noutăţile ce privesc beneficiarii fondurilor europene sunt publicate în secţiunea mfe.gov.ro/covid-19.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii