Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:12 29 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suceava Pacienţi şi personal, infectați cu coronavirus la Centrul de Recupare Neuropsihiatrică Sasca Mică

ro

21 Apr, 2020 12:42 769 Marime text
Direcția de Sănătate Publică Suceava a confirmat că, în urma obținerii rezultatelor testării PCR pentru COVID-19 efectuate la beneficiarii și personalul de îngrijire din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică s-au constatat următoarele:
  • Din 369 de beneficiari testați, 242 sunt pozitivi;
  • Din 86 de cadre de îngrijire testare, 59 au fost depistate pozitiv.
În contextul acestei situații DSP Suceava a dispus următoarele măsuri:

1. Izolarea celor 127 de beneficiari sănătoși,
2. Găsirea unei locații de tip hotel sau pensiune pentru carantinarea celor 59 de cadre de îngrijire pozitive pentru o perioadă de 14 zile, evitându-se astfel o posibilă infectare a membrilor de familie.
3. Pentru următoarele 14 zile asistența beneficiarilor va fi asigurată de personalul venit de la domiciliu, fără ca acesta să fie testat în prealabil.
4. Întreg personalul de îngrijire va purta pe perioada lucrului echipament de protecție alcătuit din: mască, ochelari, halate de unică folosință peste echipamentul obișnuit de lucru.
5. Se vor respecta cu strictețe măsuri de igienă personală: spălarea mâinilor cu apă și săpun, dezinfecție cu soluție pe bază de alcool.
6. Aprovizionarea constantă cu cantități suficiente de dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Ti-a placut articolul?

Comentarii