Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:12 08 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situație actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus

ro

11 Aug, 2020 18:02 1241 Marime text

 

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.202 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 32 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 851 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).
 
În acest moment, sunt 247 de persoane internate, dintre care 220 din județul Constanța și 27 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.
 
De asemenea, la nivelul județului sunt 615 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
 
Totodată, un număr total de 100 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.
 
În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 82 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (32), asistenți medicali (36) și personal auxiliar (14).
La nivelul județului Constanța au fost incluse 534 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 103 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 76 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 49 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 12 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 7 ocupate).
 
În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 382 de teste RT-PCR.
 

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.
 
În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 182 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 65.651 de lei), dintre care 45 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 11.451 de lei.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 45 de societăți comerciale și PFA.
 
În cursul zilei de ieri, 10 august a.c., peste 800 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 65 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.
 
„În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, reiterăm importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști. Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!”, se precizează în comunicatul primit de la Instituția prefectului Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii