Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:47 16 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situație actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus

ro

28 Jul, 2020 19:12 1291 Marime text
  • 587 de pacienți au fost declarați vindecați la Constanța
  • La nivelul județului Constanța au fost confirmate 845 de persoane infectate cu SARS-CoV-2
În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, reiterăm importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști. Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!
 
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 845 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 29 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 587 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).
 
În acest moment, sunt 253 de persoane internate, dintre care 229 din județul Constanța și 24 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.
 
Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.
 
În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 193 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 46.700 de lei), dintre care 45 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 4.600 de lei.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 12 societăți comerciale și PFA.
 
În cursul zilei de ieri, 27 iulie a.c., peste 800 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 54 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.
 
NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii