Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația la malul mării 60 pacienți internați cu Covid-19. Câți sunt din județul Constanța

ro

30 May, 2021 19:28 1678 Marime text
  • Situație actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus.
  • În acest moment, sunt 60 de persoane internate, dintre care 57 din județul Constanța și 3 din alte județe.
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.871 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.236 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 60 de persoane internate, dintre care 57 din județul Constanța și 3 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 994 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 113 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 526 de cadre didactice, 1.306 elevi, 272 de studenți și 161 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.826 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (407), asistenți medicali (826) și personal auxiliar (593).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 27 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 0 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 25 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 8 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 0 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 81 de teste antigen rapide și 344 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, un număr total de 37 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 74 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 29 mai a.c., 250 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 797 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică., transmite Instituția Prefectului – Județul Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii