Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:38 23 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația la malul mării 109 pacienți internați cu Covid-19. 100 sunt din județul Constanța

ro

17 Jul, 2020 17:24 4197 Marime text

•    Până în prezent, 26 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 508 pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe)

Instituția Prefectului – Județul Constanța a făcut publică situația actualizată la nivelul județului, privind epidemia cu noul coronavirus.

În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, reiterăm importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști. Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 590 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 26 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 508 pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe). În acest moment, sunt 109 persoane internate, dintre care 100 din județul Constanța și 9 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

Până în acest moment, 18 persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 au fost externate la cerere din unitățile medicale din județul Constanța. Dintre acestea, nicio persoană nu a fost externată în ultimele 24 de ore.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 190 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 55.250 de lei), dintre care 18 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 36 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 16 iulie a.c., peste 800 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 55 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii