Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore. Sancțiuni aplicate de organele de ordine

ro

26 Apr, 2020 15:03 1645 Marime text

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 20.500 persoane, cetățeni români și străini şi peste 13.500 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 10.200 persoane cu 7.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 10.300 persoane cu 6.200 mijloace de transport.

În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.300 de polițiști de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 12.700 de persoane şi 8.900 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 7.100 de persoane cu 5.000 mijloace de transport.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

- 29 fapte ilegale (11 infracţiuni şi 18 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

- au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 211.000 lei;

- valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 8.800 lei;

- nu s-a permis intrarea în ţară unui cetăţean străin, care nu îndeplinea condiţiile prevăzute de lege.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii