Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore 17 fapte ilegale constatate și amenzi de peste peste 4.700 lei

ro

11 Apr, 2020 11:41 2113 Marime text

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 20.400 persoane, cetățeni români și străini şi peste 14.100 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 11.400 persoane cu 8.600 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 9.000 persoane cu 5.500 mijloace de transport.

În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.400 de polițiști de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 10.900 de persoane şi 8.500 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 7.800 de persoane cu 5.900 mijloace de transport.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:
  • 17 fapte ilegale (12 infracţiuni şi 5 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 14.600 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 4.700 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a unui cetăţean străin, care nu îndeplinea condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea a 9 cetăţeni români din diferite motive legale. 
Sursa foto: Poliția de Frontieră
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii