Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:42 27 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația cu intervențiile MApN pentru limitarea răspândirii COVID-19 2.182 militari și 455 mijloace tehnice au acționat în Bucureşti şi în ţară

ro

18 Apr, 2020 13:06 1203 Marime text

În perioada 17 aprilie, ora 6.00 – 18 aprilie, ora 6.00, un număr de 2.182 militari și 455 mijloace tehnice au acționat în Bucureşti şi în ţară, în 449 misiuni de întărire a prezenței şi de asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a fontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare și sprijinirea forțelor MAI în activități de ordine publică în Capitală şi în alte localități din țară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoțire convoaie de transport persoane.

În același interval, la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 327 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 249 de probe.

Militarii Batalionului 49 Apărare CBRN „Argeș” din Pitești, continuă misiunile pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere din municipiul Suceava.
                                             
Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările și completările ulterioare), coordonarea la nivel național a tuturor acțiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situației de urgență revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naționale are rol de sprijin și au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forțelor și mijloacelor MApN în situațiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii