Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:54 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus. Câte persoane mai sunt carantinate

ro

12 Jun, 2020 18:31 757 Marime text

 
• În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 47 de persoane.

Instituția Prefectului – județul Constanța informează, într-un comunicat de presă, că, de la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 304 persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Până în prezent, 18 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 304 pacienți au fost declarați vindecați (din județele Constanța, Tulcea și Ialomița).

În acest moment, mai sunt 40 de persoane internate, dintre care 23 din județul Constanța și 17 din Tulcea și Ialomița. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.
 
În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 47 de persoane, care ocupă 2% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 2.899 depersoane în izolare la domiciliu.
 
Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.
 
În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 32 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 14.600 de lei), dintre care două pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea la domiciliu (Legea 55/2020), în valoare de 2.000 de lei.
 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 5 societăți comerciale și PFA.
 
În cursul zilei de ieri, 11 iunie a.c., 650 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 872 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.
 
Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică, se arată în comunicatul Instituției Prefectului - județul Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii