Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:33 05 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus

ro

24 Jun, 2020 18:14 1258 Marime text

• De la debutul pandemiei, la nivelul județului au fost confirmate 390 de persoane infectate cu SARS-CoV-2.
 
Instituția Prefectului - Județul Constanța a transmis situația actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus.
 
 

În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, reiterăm importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști. Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!, se menționează în comunicatul instituției.

 
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 390 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 20 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 326 de pacienți au fost declarați vindecați (din județele Constanța, Tulcea și Ialomița). În acest moment, sunt 106 persoane internate, dintre care 91 din județul Constanța și 15 din Tulcea și Ialomița. Persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.
 
În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 40 de persoane, care ocupă 2% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 2.312 persoane în izolare la domiciliu.
 
Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.
 
În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 12 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 5.900 de lei.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 8 societăți comerciale și PFA.
 

În cursul zilei de ieri, 23 iunie a.c., peste 600 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.883 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.
 

Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică, se mai precizează în comunicatul Instituției Prefectului.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii