Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:08 18 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația actualizată, la nivelul județului Constanța 95 de persoane infectate sunt internate

ro

10 Jul, 2020 17:50 1225 Marime text

 
  • Situația actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus.
  • 466 de persoane au fost declarate vindecate.
 
În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, reiterăm importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști. „Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!”, transmite Prefectura.
 

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 528 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 23 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 466 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe). În acest moment, sunt 95 de persoane internate, dintre care 88 din județul Constanța și 7 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

 
Până în acest moment, 13 persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 au fost externate la cerere din unitățile medicale din județul Constanța. Dintre acestea, 4 au fost externate în ultimele 24 de ore.
Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.
 
În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 89 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 24.090 de lei), dintre care 5 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 7 societăți comerciale și PFA.
 
În cursul zilei de ieri, 09 iulie a.c., peste 850 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța.
 
„Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică”, transmite Prefectura.
 
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii