Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:16 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația actualizată la nivelul județului Constanța 182 de persoane, vindecate. Rata de vindecare, printre cele mai ridicate din toată țara

ro

04 May, 2020 17:31 1443 Marime text

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 250 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 11 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 182 de pacienți au fost declarați vindecați. De altfel, rata de vindecare din Constanța este de aproximativ 75%, printre cele mai ridicate din toată țara.
 
În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 350 de persoane, care ocupă 15% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 490 de persoane în izolare la domiciliu.
 
De la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 9.810 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 14.283.125 lei. Dintre acestea, 196 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 366.400 lei, din care 175, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.
 
În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 2.111 verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse (măsuri de izolare, verificarea documentelor privind deplasarea sau libera circulație). Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 42 de societăți comerciale și PFA.
 
Pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, peste 1.200 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost angrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.
 
În ceea ce privește situația din localitatea Cuza Vodă, unde, pe data de 21 aprilie a.c. a fost instituită măsura de carantină delimitată, zilnic, în medie, 125 de forțe de ordine (I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, I.P.J. Constanța, Poliția Locală Constanța, M.Ap.N.) asigură perimetrul stabilit pentru carantinare. De asemenea, cu sprijinul Inspectoratului General de Aviație, vor avea loc, periodic, acțiuni de survol cu elicoptere, menite să sprijine dispozitivele din teren.
 

„Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică. 
Facem apel către toți locuitorii județului Constanța să respecte TOATE prevederile Ordonanțelor Militare emise. Evitați ieșirile nejustificate din casă, rezumați-vă să păstrați distanța față de celelalte persoane și să respectați toate recomandările de igienă reiterate de către specialiști!”, transmit reprezentanții Prefecturii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii