Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seria webinariilor despre vaccinarea împotriva COVID-19 continuă

ro

18 Dec, 2020 21:37 1262 Marime text
  • Astăzi, 18 decembrie 2020, Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a organizat un webinar pentru cele 10 spitale de linia I, angrenate în lupta contra COVID-19.

Prezentările au fost centrate pe aspecte care vizează atât vaccinarea împotriva COVID-19, cât și liniile de conduită în comunicarea legată de vaccinare. Acestea sunt adresate personalului medical, ce reprezintă elementul-cheie în succesul campaniei de vaccinare și, implicit, de stopare a pandemiei de COVID-19.

S-a discutat despre aspectele concrete privind implementarea Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 în România și despre importanța integrării profesioniștilor din sănătate, în efortul comun de vaccinare împotriva COVID-19.

De asemenea, au mai fost abordate subiecte cum ar fi recomandările cu privire la comunicarea cu pacienții ezitanți, recomandările privind comportamentul pe rețelele sociale și aspectele
științifice legate de vaccnarea ̂împotriva COVID-19.

La final, întâlnirea a fost deschisă unei sesiuni extinse de întrebări și răspunsuri.

Sesiunea de informare de tip webinar din 18 decembrie reprezintă una dintre acțiunile de comunicare incluse în strategia de vaccinare împotriva COVID-19 al cărei public-țintă îl constituie reprezentanții corpului medical (reprezentanți ai asociațiilor profesionale de medici și ai asociațiilor de pacienți, reprezentanți ai rezidenților și ai studenților la medicină, dar și de la nivelul Universităților de Medicină și Farmacie din România). În perioada 16-19 decembrie 2020, astfel de webinarii vor fi organizate zilnic.

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului. 

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii