Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România se alătură eforturilor europene și internaționale de a sprijini Tunisia în lupta cu virusul SARS-CoV2

ro

09 Aug, 2021 10:42 957 Marime text
  • România s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenței internaționale din partea guvernului tunisian, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă.
  •  Țara noastră se alătură, astfel, eforturilor europene și internaționale de a sprijini Tunisia în lupta cu virusul SARS-CoV2.

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române va asigura transportul în Tunisia a aproximativ 180.000 de doze de vaccin anti COVID-19 produs de compania Astra Zeneca, teste antigen precum și materiale sanitare, pentru gestionarea pandemiei în această țară.

România s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenței internaționale din partea guvernului tunisian, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă. Țara noastră se alătură, astfel, eforturilor europene și internaționale de a sprijini Tunisia în lupta cu virusul SARS-CoV2.

Dozele de vaccin vor fi transportate în cutii frigorifice, împreună cu elementele de răcire și dispozitive de monitorizare a temperaturii, puse la dispoziție de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“ din București, care asigură respectarea lanțului frigorific până la destinație, la temperaturi de 2-8ºC.

Materialele sanitare donate constau în: măști FFP2 și FFP3, măști chirurgicale și teste antigen.

De asemenea, o echipă medicală formată din 13 cadre medicale (cinci medici și opt asistenți medicali) se va în această țară pentru a oferi sprijin personalului sanitar tunisian în lupta cu virsusul SARS-CoV-2.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii