Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:47 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RO-Alert „Se instituie măsura de carantinare zonală a municipiului Constanța”

ro

20 Nov, 2020 14:25 1815 Marime text

Astăzi, 20 noiembrie  2020, un nou mesaj de alertă extremă a fost transmis de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța.

Mesajul tip SMS anunță oameniui de faptul că municipiul Constanța va intra în carantină.

,,Ordinul prin care s-a instituit carantinarea municipiului Constanța poate fi consultat pe site-ul Instituției Prefecturii județului Constanța. Respectați măsurile impuse prin ordinul menționat anterior.”, se mai preciza în mesajul RO -ALERT.

Amintim că, ieri, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 74 a CJSU Constanța.

Aceasta prevede propunerea instituirii măsurii de carantină zonală a municipiului Constanța, începând cu data de 20 noiembrie a.c., ora 20:00.
 
Carantinarea municipiului Constanța a fost propusă și votată în CJSU, în urma unei analize de risc realizate de DSP Constanța, analiză avizată pozitiv și de Institutul Național de Sănătate Publică în data de 18 noiembrie a.c.
 
Măsura va fi luată ca urmare a depășirii ratei de incidență cumulată, peste pragul de 3/1.000 locuitori. În acest moment, indicele, în reședința de județ a ajuns la 9.11/1.000 locuitori. Mai precis, din populația totală de 313.088 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 2.852 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.
 
NOTĂ: măsura se instituie prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în baza hotărârii CJSU.
 
În propunerea formulată și votată de CJSU Constanța se arată că este strict interzisă intrarea/ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene și comunale.
 
De asemenea, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere (modelul se regăsește la finalul comunicatului), legitimaţie de serviciu sau a adeverinţei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii