Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultatele testelor efectuate de DSP în comuna Cuza Vodă, vitale pentru ridicarea stării de carantină parțială

ro

07 May, 2020 15:38 1315 Marime text
 
Un cartier întreg din localitatea constănțeană Cuza Vodă a intrat în carantină, în urma unui ordin semnat de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, pe 21 aprilie a.c. Decizia a fost luată pentru o zonă unde au fost confirmate peste 10 cazuri de coronavirus.
Primarul comunei, Viorel Dulgheru cere de mai bine de două săptîmâni sprijin autorităților județene, deoarece familiile aflate în carantină nu mai au din ce să trăiască. Dulgheru a solicitat totodată și Prefecturii Constanța  pe de o parte ridicarea carantinei iar pe de altă parte, sprijin financiar pentru familiile afectate.
Prefectul județului, George Niculescu spune că Prefectura nu are buget pentru astfel de situații și  a trimis adrese oficiale către ministrul de Finanțe, respectiv către ministrul Dezvoltării, prin care a cerut ajutor de urgență pentru comunitatea din Cuza Vodă, afectată de măsurile de carantinare. Adresa este însoțită de solicitarea venită de la primăria Cuza Vodă, în valoare de 700.000 de lei. Până în acest moment, nu s-a primit niciun răspuns nici de la reprezentanții cele două ministere.
În ceea ce privește ridicarea carantinei în cartierul din comuna Cuza Vodă, reprezentantul Guvernului în teritoriu, George Niculescu, explică în ce condiții s-ar putea fi face acest lucru: “Direcţia de Sănătate Publică a efectuat în această săptămână încă 89 de teste în rândul cetăţenilor din zona carantinată. Dacă rezultate vor fi negative, se face analiza de risc şi se va propune ridicarea măsurii de carantină, însă nu mai devreme de 15 mai, dată la care expiră perioada stării de urgență, potrivit ordinului secretarului de stat Raed Arafat”.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii