Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:25 22 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanții SCJU Constanța, despre situația din spitalele constănțente în lupta cu covid 19 (video)

ro

26 Nov, 2020 15:28 1931 Marime text
  • Reprezentanții SCJU Constanța au făcut precizări importante cu privire la  situația din spitalele constănțente în lupta cu covid 19, așa cum puteți vedea în secțiunea Video.
  • Cele 14 paturi ATI de la Spitalul de Urgență  pentru pacienții cu covid sunt ocupate în procent de 100%, au precizat reprezentanții SCJU Constanța.
Incidența cu noul coronavirus este în creștere în județ și municipiul Constanța, conform datelor statistice raportate astăzi. Conform ultimelor date, rata pe municipiul Constanța a crescut la 10.30/1000 de locuitori, iar pe județul Constanța rata este de 7.10/1000 de locuitori.

Incidența de ieri, era pe municipiu de  9.90/1.000 de locuitori, iar pe județ  de 6,89 la mia de locuitori.

Conform datelor furnizate de către Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Constanța, astăzi 26 noiembrie, în județul Constanța sunt 32 de focare. Acesta precizează că un focar înseamnă un număr de cel puțin 3 cazuri cu legătură între ele.

Reprezentanții SCJU Constanța au făcut precizări importante cu privire la  situația din spitalele constănțente în lupta cu covid 19.

Trebuie să ne împărțim între pacienții covid la terapie intensivă și pacienții noncovid. Este nevoie de resursă umană.

Spitalul Județean Constanța a asigurat activitatea covid la spitalele județene din Medgidia și Mangalia, deasemenea la Spitalul de Boli Infecțioase. Toată zona Dobrogei a fost asigurată.

Cele 14 paturi ATI de la Spitalul de Urgență  pentru pacienții cu covid sunt ocupate în procent de 100%, au precizat reprezentanții
SCJU Constanța.

Am instalat niște containere care de mâine vor intra în funcțiune. Aici vor fi 20 de paturi pentru pacienții covid. În plus, am primit un container frigorific, cu ajutorul ISU, în care să putem pune cadavrele până la preluarea lor de către familie.” a declarat Ioan Tofolean, managerul SCJU Constanța.


Amintim că, noaptea trecută (nr-24/25 noiembrie) la Spitalul Județean de Urgență Constanța a avut loc o prelevare multiorgan de la o pacientă aflată în moarte cerebrală.
 
Familia  a fost de acord să doneze organele rudei lor.
 


Intervențiile chirurgicale au fost complexe, cu atât mai mult cu cât s-au desfăşurat într-o perioadă extrem de dificilă, implicând un număr mare de specialişti atât din ţară, cât şi din străinătate, care s-au coordonat perfect şi au încheiat cu succes încă o misiune salvatoare de vieţi.
 
Un pacient a primit ficatul, iar alți doi pacienți au primit câte un rinichi.
 
Operațiile de transplant au fost realizate de echipele Institutului Clinic Fundeni.
 
Deoarece pe teritoriul României nu a existat niciun receptor compatibil, echipe ale Eurotransplant din Slovenia şi Germania au fost prezente la Constanţa, realizând prelevarea cordului şi a plămânilor, care vor salva viaţa altor doi oameni, se arată pe pagina de Facebook a Agenției Naționale de Transplant.
 
Astfel, prin acest gest altruist, cinci semeni aflați în suferință se vor putea bucura de viaţă după intervenţiile de transplant de organe.
 
Prelevarea de noaptea trecută de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța este cea de-a 59-a realizată în acest an dificil, potrivit sursei citate.Citește și: La Spitalul Județean Constanța a avut loc o prelevare multiorgan de la o pacientă aflată în moarte clinică

Ti-a placut articolul?

Comentarii