Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:06 14 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raportul ședinței Grupului de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgența Tulcea

ro

06 Jul, 2020 14:39 553 Marime text

Astăzi 06.07.2020, în cadrul ședinței zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgența Tulcea s-au discutat rezultatele acțiunilor legate de coronavirus din ultimele 24 de ore, cu accent pe rezultatele verificărilor efectuate ieri, 05 iulie 2020 de echipele mixte de control în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase ale unităților de alimentație publică.
 
În cadrul acţiunilor efectuate pe parcursul zilei de ieri, 05 iulie 2020 de echipele mixte de control în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase ale unităților de alimentație publică NU A FOST APLICATĂ NICIO SANCŢIUNE în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor Covid 19, motiv pentru care mulţumim public atât agenţilor economici tulceni, care au luat măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii coronavirus, cât mai ales tulcenilor care au respectat normele de prevenţie.
 
 Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, până azi, 6 iulie 2020 au fost testate 7.107 de persoane, 60 persoane fiind testate ieri 05.07.2020. Din persoanele testate până în prezent au fost confirmate 190 persoane care au fost internate pentru a primi tratament. Au fost înregistrate unsprezece decese, o persoană în vârstă de 62 de ani, o persoană în vârstă de 84 de ani, o persoană în vârstă de 66 de ani, o persoană în vârstă de 82 de ani, o persoană în vârstă de 70 de ani o persoană în vârstă de 74 de ani, o persoană în vârstă de 73 de ani, o persoană în vârstă de 80 de ani, o  persoană în vârstă de 73 de ani, o persoană în vârstă de 70 de ani și o a unsprezecea persoană în vârstă de 71 de ani. La această dată, 21 de persoane sunt încă internate, din care 11 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, Secția de Boli Infecțioase, iar 158 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate.
 
Reamintim faptul că Ordinul ministrului sănătății nr. 414/11.03.2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infecția cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei, în baza căruia s-au instituit măsurile de carantină / izolare, se suspendă de drept, ÎNCEPÂND CU DATA DE 02.07.2020 până la modificarea cadrului legislativ. Informăm însă toate persoanele beneficiare ale suspendării temporare a măsurii de izolare la domiciliu/carantină că, în situația în care, în decursul celor 14 zile de la revenirea în țară sau de la ultimul contact cu un caz confirmat, acestea devin pozitive pentru virusul SARS-CoV-2 riscă să intre sub incidența legii conform art. 352 din Noul Cod Penal (Infracțiuni contra sănătății publice - Zădărnicirea combaterii bolilor) și să sufere consecințele săvârșirii acestei fapte.
 
Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care puteți primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 și 23:00. 
 
Tulcenii sunt rugați să apeleze numărul unic de  urgență 112 doar pentru situații de urgență!
Pentru corecta informare a populației vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituției cât și pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum și comunicate de presă locale ale Centrului Județean de Coordonare şi Conducere a Intervenției.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii