Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:39 18 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raportul „Covid“ pentru Constanța 135 de constănțeni, internați cu Covid-19. O persoană confirmată cu SARS-CoV-2, externată la cerere

ro

20 Jul, 2020 18:23 1984 Marime text•    În acest moment, sunt 148 de persoane internate, dintre care 135 din județul Constanța și 13 din alte județe, transmit reprezentanții Prefecturii Constanța

Instituția Prefectului – Județul Constanța a transmis situația actualizată la nivelul județului, privind noul coronavirus

În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, reiterăm importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști. Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 645 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 26 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 527 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe). În acest moment, sunt 148 de persoane internate, dintre care 135 din județul Constanța și 13 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

Până în acest moment, 20 de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 au fost externate la cerere din unitățile medicale din județul Constanța. Dintre acestea, o persoană a fost externată în ultimele 24 de ore.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 210 sancțiuni contravenționale (în cuantum de 63.850 de lei), dintre care 11 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 1.250 de lei.


De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 69 de societăți comerciale și PFA.
În cursul zilei de ieri, 19 iulie a.c., 850 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 40 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii