Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Rămâneți în casă!” Vocea cu care sunt transmise mesajele oficiale, cu ajutorul mașinilor din subordinea MAI

ro

30 Mar, 2020 00:00 1631 Marime text

De când s-a impus starea de urgență, ulterior carantina generală, mașinile Poliției Române, ale Poliției Locale, dar și ale Jandarmeriei, difuzează mesaje pentru a îndemna populația să rămână la domiciliu și să respecte ordonanța militară prin care s-a decis ca oamenii să rămână în propriile locuințe, cu excepția cazurilor de urgență.

„Respectați legea pentru a nu vă pune în pericol sănătatea sau chiar viața”, „Rămâneți în casă! Pentru siguranța dumneavoastră, rămâneți în casă”, „Respectați Ordonanța militară. Vă rugăm rămâneți în casă. Ieșiți doar pentru urgențe”, „Vă protejați pe dumneavoastră și familia. Respectați regulile de izolare și distanțarea socială”, „Respectați regulile și orarul de deplasare. Fiți responsabili” sunt mesajele principale care se pot auzi zi de zi din mașinile de poliție. De altfel, în fiecare zi de week-end, de la ora 17:00 și de la ora 21:00 Imnul României este difuzat din megafoanelor mașinilor subordonate MAI.

Până să intre în subordinea MAI, Poliția Locală Constanța difuza mesaje înregistrate de Primăria Constanța pentru a recomanda oamenilor să rămână în casă și să respecte distanțarea socială, după cum au precizat pentru ZIUA de Constanța reprezentanții municipalității. Ulterior, polițiștii locali au primit mesaje preînregistrate de la MAI, pe care le difuzează pe toată raza municipiului Constanța, cu ajutorul difuzoarelor din dotarea mașinii de serviciu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Andreea Munteanu, mesajele sunt înregistrate la nivel național, iar vocea celui care transmite aparține unui prezentator de la Europa FM.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii