Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raluca Turcan Câte teste pentru depistarea COVID-19 sunt în România

ro

18 Mar, 2020 08:04 1542 Marime text

Vicepremierul Raluca Turcan a scris pe Facebook că Executivul a efectuat demersurile necesare pentru a fi mai multe centre de diagnosticare, în prezent funcționând opt astfel de centre. Ea spune că se distribuie aproximativ 50.000 de teste către centrele autorizate din România.

„În ultimele zile, aud și citesc des aceeași întrebare: avem teste, aparate și medici suficient de mulți în războiul cu noul coronavirus? Una din principalele prevederi ale stării de urgență este aceea că, pentru o durată de 6 luni, spitalele și centrele medicale pot angaja medici și personal auxiliar atât de necesar în această perioadă”, scrie, marți, 17 martie, pe Facebook, Raluca Turcan.
Vicepremierul mai spune că există circa 50.000 de teste care sunt distribuite către unitățile sanitare, la comandă, în această săptămână.

„Urmează o achiziție semnificativă de aparate de diagnosticare Real Time PCR, inclusiv repartizarea lor și în alte centre față de cele în care se realizează acum testarea. S-a creat o baza de date cu toți medicii care pot fi atrași în astfel de acțiuni. Guvernul își face treaba, observ că o bună parte din români sunt prudenți și respectă regulile autorităților”, aduagă sursa citată.

Sursă foto : Facebook / Raluca Turcan 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii