Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:17 18 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programările pentru vaccinarea cu AstraZeneca la Constanța. Din totalul de 3.600 de locuri, ocupate peste 98%

ro

17 Feb, 2021 19:21 1063 Marime text

În ceea ce privește programările pentru vaccinarea cu AstraZeneca la Constanța din totalul de 3.600 de locuri sunt ocupate peste 98%.

La acest moment, conform datelor din platformă, situația pentru următoarele 10 zile arată astfel: din totalul de 3.600 de locuri sunt ocupate peste 98%., a transmis Tudorel Ene, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Constanța.

163.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge mâine, 18 februarie a.c., la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fidistribuite în centrele regionale existente la nivel național.

„Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competențăîn domeniul medicamentului de uz uman. Urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se impuncriterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în lanțul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute)”, potrivit CNCAVC.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii