Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Italiei, optimist în legătură cu anul 2022, în ciuda creşterii numărului de infectări cu Covid

ro

01 Jan, 2022 16:49 1905 Marime text


 
  • Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, şi-a exprimat optimismul în legătură cu noul an, în ultimul său discurs de Revelion, în ciuda creşterii semnificative a numărului de infectări cu coronavirus, relatează DPA.




"Dacă ne uităm la drumul pe care l-am parcurs împreună în aceşti şapte ani, sunt extrem de încrezător", a spus politicianul, care îşi încheie singurul mandat de şef al statului, aşa cum este obiceiul în Italia, informează Agerpres.





"Italia va creşte. Şi va face asta în primul rând cu conştiinţa unui destin comun pentru poporul nostru şi pentru popoarele din Europa", a declarat preşedintele, în vârstă de 80 de ani.




Mandatul său se va încheia la începutul lui februarie.




În acelaşi timp, Mattarella a făcut apel la cetăţenii Italiei să se bazeze în continuare pe vaccinare în lupta împotriva pandemiei, pentru că ea îi poate proteja pe ei înşişi şi pe alţii de forme severe ale COVID-19.




El a reamintit de primele luni ale pandemiei, când nu existau vaccinuri, cadavrele erau transportate în camioane militare, şcolile, birourile şi magazinele erau închise, iar spitalele se aflau în pragul colapsului.




"Ce nu am fi dat să avem atunci un vaccin?", a spus şeful statului.




"Cercetarea şi ştiinţa, mai repede decât am fi sperat, ne-au oferit această oportunitate. A o rata este o insultă faţă de cei care nu au avut-o şi cei care încă nu au acces (la vaccin) nici astăzi", a mai declarat Mattarella.



Sursa Agerpres

Sursa foto: Wikipedia.org
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii