Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătiri pentru începerea școlii, în timpul epidemiei Orban - Părinții copiilor din școlile închise de coronavirus vor primi o formă de sprijin

ro

06 Aug, 2020 14:50 1186 Marime text

Premierul Ludovic Orban a făcut azi o serie de precizări legat de cum se va desfășura școala în condițiile actualei epidemii de coronavirus.

În contextul deschiderii școlilor de la data de 14 septembrie, prim-ministrul a precizat că, în cazul în care se despitează cazuri de Covid în anumite unități de învățământ și acestea sunt obligate să-și închidă porțile timp de 14 zile, părinții copiilor afectați vor primi o formă de sprijin, constând în posibilitatea de a sta în concediu cu copilul și de a primi 75% din salariu.

Citat de presa centrală, Orban a declarat:

„Știți foarte bine că în perioada stării de urgență a existat o formă de sprijin a familiilor cu copii: pe perioada în care au fost suspendate cursurile școlare, un părinte la alegere a avut posibilitatea să stea acasa într-un fel de concediu, plătindu-i-se 75% din salariu. Și pentru începerea școlii vom lua o masură similară. Măsura, în schimb, va fi flexibilă, pentru că, situația epidemiologică fiind diferită de la o localitate la alta, măsura nu va fi generală, ci una locală. Dacă într-o școală avem cazuri și se închide școala 14 zile, toți părintii elevilor din școala respectivă vor primi pe perioada suspendării cursurilor forma de sprijin de 75%“.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii