Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:57 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura Constanța Peste 1.400 de persoane izolate la domiciliu, verificate. 52 de sancțiuni, aplicate

ro

24 Mar, 2020 16:25 1469 Marime text
La nivelul județului Constanța, instituțiile abilitate de control fac zi de zi acțiuni de verificare a respectării regimului de izolare la domiciliu/carantină. De la intrarea în vigoare a celor două Ordonanțe Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța și jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, 52 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 45.485 de lei.
 
În ultimele 24 de ore, 1.479 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost verificate de forțele de ordine. Pentru această acțiune, au fost angrenați 570 de polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi din I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța, polițiști locali constănțeni și polițiști ai Gărzii de Coastă.
 

Important de menționat este că persoanele care nu respectă regimul de izolare la domiciliu vor fi trimise, automat, în carantină instituționalizată pentru 14 zile. De asemenea, persoanele care nu respectă termenii impuși de carantinare, vor fi replasate în acest regim pentru încă 14 zile.

 
Nerespectarea izolării la domiciliu poate aduce, pe lângă amenzi contravenționale, și pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 52 de societăți comerciale și PFA.
 
În acțiunea de transport a românilor repatriați ieri din Italia, 200 de forțe de ordine din structurile M.A.I. (I.P.J. Constanța, I.S.U. "Dobrogea", G.M.J. „Tomis” Constanța, I.J.J. Constanța și Garda de Coastă) au participat activ la operațiune.
 
În ceea ce privește situația actualizată privind COVID-19, la nivelul județului Constanța, bilanțul este următorul: 485 de persoane carantinate, respectiv 4.763 de persoane aflate în izolare la domiciliu.
 
Facem apel către toți locuitorii județului Constanța să respecte TOATE prevederile Ordonanței Militare emise pe data de 21 martie. Evitați ieșirile nejustificate din casă, rezumați-vă doar la deplasările în interes de serviciu sau de maximă necesitate! Nu uitați să păstrați distanța față de celelalte persoane și să respectați toate recomandările de igienă reiterate de către specialiști!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii