Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:46 27 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura Constanța, date actualizate în legătură cu persoanele infectate cu coronavirus

ro

27 Jun, 2020 17:47 1665 Marime text
  • Până în prezent, 21 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, Prefectura Constanța reiterează importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști.

„Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor! De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 421 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 21 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 350 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe). În acest moment, sunt 113 persoane internate, dintre care 100 din județul Constanța și 13 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. În carantină instituționalizată, la nivelul județului Constanța se află, în acest moment, 39 de persoane. De asemenea, 2.312 persoane se află în izolare la domiciliu“, se arată într-o informare a Prefecturii Constanța.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 27 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 14.900 de lei), dintre care 18 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 12.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 6 societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, peste 650 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.817 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Ti-a placut articolul?

Comentarii