Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, declarații în contextul epidemiei de coronavirus (video)

ro

23 Mar, 2020 18:36 3850 Marime text

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, a răspuns printr-un mesaj video întrebărilor adresate de jurnaliști, în contextul crizei generate și la Constanța de epidemia COVID-19.

În cadrul sesiunii de întrebări-răspunsuri, reprezentantul guvernului în teritoriu a vorbit despre spitalul militar mobil care va fi amenajat la Constanța. Prefectul a mai anunțat ca în acest moment doua persoane din Constanța diagnosticate cu Coronavirus au fost vindecate. Este vorba despre o femeie de 29 de ani și un bărbat de 31 de ani. În ceea ce privește centrele de carantină, George Niculescu spune ca s-au aplicat 17 avertismente pentru nerespectarea regimului și alte 5, pentru persoane care nu au respectat izolarea la domiciliu.

În ceea ce privește testarea, prefectul susține ca pe viitor, vor fi testați doar cei care prezintă simptomele virusului. În acest moment, Spitalul de boli infecțioase mai are 690 de teste pe stoc, dar se dorește mărirea capacității de testare în județul Constanța.

Un alt subiect important este cel al persoanelor repatriate, care vor rămâne în carantina în județul Constanța. Prefectul spune ca vor continua sa vina romani din Italia prin curse care vor ateriza la Mihail Kogălniceanu. De acolo vor fi transportati în condiții de siguranță către centrele de carantină. Dacă dintre aceștia vor exista persoane infectare, ele vor fi tratate în cadrul spitalului de boli infecțioase și dacă numărul bolnavilor va depăși capacitatea spitalului, în alte unități medicale suport și în spitalul mobil care va fi amenajat la Constanța, fie pe stadionul Portul, fie în locul fostului spital regional sau pe o alta locație, pe care o vor stabili specialiștii din București.

În ceea ce privește spitalele suport, se cauta soluții pentru identificarea celor mai bune variante, a mai spus prefectul George Niculescu.
  Citește și: Un al treilea avion cu români repatriați din Italia va ateriza pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”. Vor fi carantinați la Sanatoriul de la Techirghiol

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii