Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul George Niculescu „Nu este cazul să disperăm, să intrăm în panică și să ne pierdem cumpătul“

ro

14 Mar, 2020 21:31 1661 Marime text

Prefectul George Niculescu a făcut câteva precizări despre epidemia de coronavirus prin intermediul unei postări pe pagina sa de socializare.

Acesta îndemnă la respectarea recomandărilor primite de la specialiști și mulțumește tuturor celor din sistemul medical care, în aceste zile, sunt puși la încercare într-un ritm foarte alert.

De câteva săptămâni, avem un singur subiect despre care discutăm, pe care îl analizăm și la care ne gândim intens, zi și noapte. Suntem puși față în față cu o situație nouă și imprevizibilă.

Este adevărat, numărul persoanelor din România care sunt depistate pozitiv cu COVID-19 este în creștere. Dacă dorim să vedem o scădere, ține doar de noi! Trebuie să respectăm toate recomandările primite de la specialiști. Este momentul să fim altruiști și să ne gândim că prevenția este cel mai de preț atu al nostru.

Să punem pe hold unele acțiuni care ne expun, atât pe noi, dar mai ales pe cei dragi nouă. Fără doar și poate, este un episod complicat din viața noastră, pe care, însă, îl vom trece cu bine, atât timp cât acționăm responsabil împreună!

Țin să le mulțumesc tuturor medicilor, asistentelor, paramedicilor, infirmierilor, tuturor celor din sistemul medical care, în aceste zile, sunt puși la încercare într-un ritm foarte alert. Cu toții trebuie să-i încurajăm, să-i înțelegem, să le mulțumim sincer. Pentru că și ei sunt oameni, nu sunt niște mașinării programate să ne facă pe noi bine. COVID-19 este acum dușmanul numărul 1 al omenirii, este clar acest lucru.

Fără să ne dăm seama, poate apariția lui este și liantul dintre oameni, pârghia prin care putem redescoperi empatia, lucrul în echipă și altruismul acela despre care aminteam mai sus.

Nu este cazul să disperăm, să intrăm în panică și să ne pierdem cumpătul. Este momentul rațiunii, al conștientizării și al responsabilității. Am încredere în conștiința fiecăruia dintre noi! Vă urez tuturor multă sănătate, să aveți grijă de cei dragi și să rămâneți optimiști, a precizat prefectul George Niculescu. 


Sursa captura: Facebook/ George Niculescu 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii