Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:29 27 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Rutieră Constanța a solicitat Primăriei întreruperea funcționării semafoarelor electrice din intersecții

ro

10 Apr, 2020 18:53 2038 Marime text
Poliția Rutieră Constanța a solicitat Primăriei municipiului Constanța întreruperea funcționării semafoarelor electrice instalate în intersecțiile din municipiul Constanța.

În contextul actual, în urma unei analize prealabile, pe fondul scăderii valorilor de trafic generat de măsurile dispuse la nivel național pentru prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19, Poliția Rutieră Constanța a solicitat Primăriei municipiului Constanța întreruperea funcționării semafoarelor electrice instalate în intersecțiile din municipiul Constanța.

Facem un apel către participanții la trafic, conducători de vehicule, să respecte regulile de circulație în intersecțiile în care instalația de semaforizare nu funcțonează.

Conducătorii auto trebuie să respecte semnificația indicatoarelor de reglementare a priorității (drum cu prioritate, oprire sau cedează trecerea).

Mai mult, șoferul care efectuează viraj la stânga trebuie să acorde prioritate de trecere vehiculelor care circulă din sens opus.

Este regretabil faptul că o parte dintre conducătorii de vehicule sunt influențați de rutina zilnică în timpul deplasării și astfel sunt în dificultate atunci când în traficul rutier intervin schimbări. Îi rugăm pe această cale să circule cu o viteză redusă și cu o atenție sporită.

În ceea ce privește siguranța rutieră, de la momentul întreruperii funcționării semafoarelor electrice și până în prezent, în municipiul Constanța nu a fost înregistrat un risc rutier crescut.

De altfel, în această perioadă s-au înregistrat accidente soldate doar cu pagube materiale, în intersecțiile unde semafoarele nu funcționează, însă numărul acestora este inferior celui privind accidentele rutiere produse anterior, pe fondul nerespectării culorii semaforului electric, a transmis IPJ Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • George 11 Apr, 2020 10:04 ... doar mici accidente ... și o decizie ilogică a “marilor capete luminate”... oare se face economie?