Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:45 16 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Platforma de vaccinare va fi modificată. Anunțul a fost făcut de Valeriu Gheorghiță

ro

22 Mar, 2021 09:47 1679 Marime text


Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România anunță că platforma de vaccinare va fi schimbată pentru a estimat cât timp va sta o persoană pe lista de așteptare până la vaccinarea propriu-zisă și ce tip de vaccin va fi folosit.

„Sunt câteva elemente esenţiale care vor fi schimbate la platforma de programare. Primul aspect care urmează să fie disponibil este estimarea timpului probabil al vaccinării, perioada, intervalul de timp în care persoana care se înscrie pe lista de aşteptare va putea fi vaccinată efectiv. Al doilea lucru, încercăm să transparentizăm tipul de vaccin din respectivul centru de vaccinare, pentru că o persoană care stă poate 30 de zile pe lista de aşteptare, ajunge să se programeze într-un centru şi îşi dă seama că nu vrea să se vaccineze cu acel vaccin, ceea ce pentru noi nu ar trebui să se întâmple”, a spus Valeriu Gheorghiță.

„Mi se pare firesc ca omul să ştie de la început pe ce listă de aşteptare se programează şi pentru ce tip de vaccin, chiar dacă până la urmă disponibilitatea mai multor tipuri de vaccinuri nu este neapărat un obiect care să permită alegerea vaccinurilor, ci să permită programarea şi accesul într-un număr mai mare de persoane la vaccinare, plecând de la premisa că cele patru vaccinuri până la urmă au beneficii maximale faţă de forme severe, faţă de complicaţi ale bolii, decese”, a adăugat el.

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii