Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:52 29 11 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial, de la prefectură 92 de constănțeni cu Covid, izolați la domiciliu.102 cadre medicale din județ infectate

ro

22 Aug, 2020 19:38 1375 Marime text

Prefectura Constanța a făcut publice ultimele date legate de evoluția epidemiei de Coronavirus în județ. Conform sursei citate, sunt 222 de persoane internate, dintre care 188 din județul Constanța și 34 din alte județe.

Totodată, un număr total de 92 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Iată comunicatul oficial remis de Instituția Prefectului – Județul Constanța:

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.454 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 37 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 1.101 pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).
În acest moment, sunt 222 de persoane internate, dintre care 188 din județul Constanța și 34 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.
De asemenea, la nivelul județului sunt 718 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
Totodată, un număr total de 92 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.
În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 102 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (39), asistenți medicali (40) și personal auxiliar (23).
La nivelul județului Constanța au fost incluse 534 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 80 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 58 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 53 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 30 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 1 ocupat).
În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 240 de teste RT-PCR.
Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.
În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 183 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 41.900 de lei), dintre care 53 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 10.500 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 76 de societăți comerciale și PFA.
În cursul zilei de ieri, 21 august a.c., peste 850 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 269 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.
NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii